DOCK Haarlem 2020-05-11: Deelname aan onderzoek door Haarlem Effect en DOCK

Beste samenwerkingspartner,

Het Sociaal Domein van Haarlem staat aan de vooravond van grote veranderingen. Zowel de uitdagingen voor de stad en in de wijken die worden geschetst in de uitvraag van de gemeente voor 2021 als de actuele gevolgen van de coronacrisis dwingen ons allemaal opnieuw te kijken naar de bijdrage die we kunnen leveren aan een sociaal sterke regio in de komende jaren.

Bij al deze ontwikkelingen heeft de gemeente de wens uitgesproken dat de welzijnsorganisaties Haarlem Effect en DOCK Haarlem een andere rol gaan spelen. Naar nog meer faciliterend voor inwoners en welzijnspartners en minder uitvoerend in wat ook door andere partijen kan worden opgepakt. En logischerwijs wordt er ook gevraagd hoe de beide organisaties dat nog beter samen kunnen doen.

Haarlem Effect en DOCK Haarlem zijn inmiddels goed op weg met een verkenning naar een verregaande samenwerking. De samenwerking zal in ieder geval al resulteren in een gezamenlijke subsidieaanvraag voor het jaar 2021. En voor periode daarna willen we stapsgewijs toewerken naar meer gezamenlijke kwaliteit in de dienstverlening, herkenbaarheid van het welzijnswerk voor de burger en partnerorganisaties en efficiëntie in de backoffice. Kwaliteit en inhoud van de welzijnsfunctie in Haarlem staan daarbij voor beide organisaties voorop, de vorm waarin de samenwerking het beste vorm gegeven kan worden vloeit daar uit voort.

Graag nemen we ook de mening van een aantal belangrijke stakeholders mee in deze verkenning. Uw mening over de uitdagingen voor het sociaal domein in de regio en de rol die onze organisaties daar, in samenwerking met u,  kunnen spelen is voor ons van grote betekenis. Mogen we u vragen om 10 minuten van uw tijd, om deze vragenlijst in te vullen? Dit kunt u doen via deze link https://nl.surveymonkey.com/r/NSJTTC9 . De link is tot en met 18 mei toegankelijk.

Onze dank is bij voorbaat groot. Namens DOCK Haarlem en Haarlem Effect:

Elke Louwers en Sofie Vriends

DOCK Haarlem

Haarlem Effect

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem