Gem. Haarlem 2020-08-17: Voorkom snellere stijging besmettingen

By 17 augustus 2020 Berichten No Comments

Voorkom snellere stijging besmettingen

  • 17 augustus 2020

Ook in Haarlem loopt het aantal positief geteste mensen op. Tussen 29 juli en 11 augustus zijn 48 mensen positief getest. Dat is 30 op 100.000 inwoners. Met deze cijfers zijn verregaande extra maatregelen nu niet nodig. Wel blijft het belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Daarom zijn er ook strengere controles door handhavers en aanpassingen in de noodverordening opgenomen. Zo voorkomen we een snellere stijging en op termijn een te grote belasting van ons zorgstelstel. Het virus is nog steeds onder ons.

Evenementen

Onder de huidige omstandigheden en als iedereen scherp is op de regels, is het mogelijk om evenementen te organiseren. Zoals de sit-down versie van Haarlem Jazz. Deze is helaas niet meer gratis en vrij toegankelijk. Alleen op deze manier vindt de gemeente Haarlem het verantwoord. Meer informatie over Haarlem Jazz leest u in het nieuwsbericht Vergunning voor Haarlem Jazz in andere vorm.

Drukke zaterdag

In Haarlem gaat het over het algemeen nog goed. In de binnenstad zijn wel drukke plekken, zoals winkelstraten, horecapleinen en populaire verkooppunten, zoals ijssalons. Vooral op zaterdagen kan het knellen en is het soms lastig de 1,5 meter afstand te houden. Doordeweeks is er meestal voldoende ruimte om wel die afstand te kunnen houden.

Maatregelen op straat

We helpen het winkelend publiek aan de basisregels herinneren. Op de drukke plekken plaatsen we de boodschap om 1,5 meter afstand te houden. Er zijn inmiddels spandoeken opgehangen boven de straten waar het verboden is te fietsen. En op de drukke zaterdag lopen er stewards rond om bezoekers aan te spreken. Ook ziet handhaving scherper toe op de naleving van de regels.

Laat u testen bij milde klachten

Om het virus onder controle te krijgen, is afstand houden en het naleven van de hygiënemaatregelen niet genoeg. De gemeente Haarlem roept alle Haarlemmers op zich bij milde klachten te laten testen bij de GGD Kennemerland. Bij besmetting verzoeken we u om mee te werken aan het bron- en contactonderzoek.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem