Gem. Haarlem 2020-10-29: Nieuwsberichten

 • Een elektrische auto delen met de buren

  In Haarlem rijden 7 elektrische deelauto’s van iZoof. Een initiatief voor en door Haarlemmers. iZoof eindigde onlangs op nummer 41 in de Duurzame 100 (een lijst van groene burgerinitiatieven) van nieuwsmedium Trouw.
  Lees meer ›
 • BUUV Haarlem bestaat 10 jaar!

  Bewonersplatform BUUV Haarlem bestaat 3 november 10 jaar! Wat in 2010 begon als een klein burgerinitiatief is uitgegroeid tot een instantie van naam in Haarlem. BUUV is hét bewonersplatform voor en door inwoners van Haarlem en omstreken. Via BUUV kunnen Haarlemmers elkaar ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen.
  Lees meer ›
 • “Zorgen voor de rijkdom van een ander verrijkt je leven”

  Haarlem telt rond de 125 pleeggezinnen. Al die gezinnen hebben op een moment de keus gemaakt om hun gezin open te stellen voor het kind van een ander. Een kind dat (tijdelijk) niet thuis kan blijven en een veilig nest nodig heeft om op te groeien. Ilse besloot 12 jaar geleden met haar man Wolter dat er liefde was voor nog een kind. Dat werd een pleegkind.
  Lees meer ›
 • Vier mogelijke locaties voor vestiging woonzorgvoorziening bekend

  De gemeenteraad heeft vier locaties gekozen voor de mogelijke vestiging van een speciale woonzorgvoorziening. Begin 2021 hoopt de gemeente een plek te hebben voor een Domus Plus en een plek voor het project Skaeve Huse met maximaal zes wooneenheden.
  Lees meer ›
 • Online bijeenkomst over stadslandbouw op vrijdag 6 november

  De gemeente Haarlem organiseert op vrijdag 6 november samen met Haarlem Food Future een online conferentie over hoe stadslandbouw kan bijdragen aan een duurzame voedselvoorziening. De bijeenkomst is een vervolg op de conferentie ‘Samen werken aan Duurzaam en Gezond Voedsel voor Haarlem’ van november 2019.
  Lees meer ›
 • De gemeenteraad in coronatijd

  Een online werkoverleg, een digitale pubquiz: sinds maart doen we noodgedwongen heel veel digitaal. Dat geldt ook voor de gemeenteraad. Als Haarlemmer kun je deze vergaderingen wel nog steeds volgen én je stem laten horen.
  Lees meer ›
 • Haarlem in ontwikkeling: Plaza West

  Wie een rondje door de stad fietst, ziet dat Haarlem volop in ontwikkeling is. De komende weken lichten we een paar projecten uit. Deze week: Plaza West.
  Lees meer ›
 • Regels voor wijkraden aangepast en klaar voor inspraak

  De wijkraadsverordening, waarin alle regels staan voor de wijkraden, wordt aangepast. Het college van burgemeester en wethouders heeft de ontwerp verordening op de wijkraden 2020 woensdag 28 oktober vrijgegeven voor inspraak. Grootste verandering is de manier waarop de subsidie wordt verdeeld over de wijken.
  Lees meer ›
 • Haarlem zet zoveel mogelijk daken in voor zonne-energie

  Haarlem werkt aan een duurzame stad, want het is nodig om steeds minder fossiele energie te gebruiken. Dat betekent ook dat er meer schone energie opgewekt moet worden. Om in 2030 zoveel mogelijk huishoudens te kunnen voorzien van zon- en windenergie heeft het college het Actieplan Schone Energie opgesteld.
  Lees meer ›
 • Gemeenteraad bespreekt de begroting 2020 op 2 en 4 en 6 november

  Op maandag 2 en woensdag 4 november bespreekt de gemeenteraad de programmabegroting 2021-2025. Op vrijdag 6 november stemt de raad over de begroting. Vanwege corona verlopen de vergaderavonden anders dan normaal. Op www.haarlem.nl/vergaderingen staan de agenda’s en stukken voor alle avonden. Hieronder volgt per avond een uitleg.
  Lees meer ›
 • In beslagname hond 

  De afgelopen dagen is in Haarlem commotie ontstaan over een recent in beslag genomen hond. Hierbij zijn filmpjes online gezet waarin handhavers van gemeente Haarlem herkenbaar in beeld zijn. Ook wordt een link gelegd tussen de filmpjes en de inbeslagname van de hond.
  Lees meer ›

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem