Gem. Haarlem 2020-11-06: Nieuwsberichten

 • Raadscommissievergaderingen donderdag 12 november 2020

  Op donderdag 12 november vergaderen de raadscommissie Beheer en Bestuur. Beide commissies beginnen om 17.10 uur; commissie Beheer vergadert in de Zijlpoort en commissie Bestuur in de raadzaal.
  Lees meer ›
 • Wethouder Snoek bedankt sportverenigingen voor hun inzet

  Sporten is deze twee weken nog zeer beperkt mogelijk. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 2 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten, groepslessen zijn verboden en er mag geen publiek bij sport. Na deze twee weken gaan we hopelijk weer terug naar de gedeeltelijke lockdown van voor 4 november.
  Lees meer ›
 • GGD-coronateststraat verplaatst naar Waarderpolder

  De GGD-coronateststraat is verplaatst naar de Waarderpolder. Vanaf 5 november worden de coronatests door de GGD uitgevoerd aan de Conradweg 40. De testlocatie blijft daar voor minstens vier maanden.
  Lees meer ›
 • Haarlemmers pitchen ideeën online tijdens 10e Initiatievencafé

  Maandag 14 december pitchen Haarlemmers hun ideeën om Haarlem mooier, socialer of duurzamer te maken tijdens het alweer 10e Initiatievencafé. Dit keer niet voor een live publiek, maar online. De (online) vorm waarin we het Initiatievencafé organiseren, hangt af van de dan geldende coronamaatregelen, maar het is in ieder geval live te beluisteren via radio Haarlem105.
  Lees meer ›
 • Haarlem zet mantelzorgers in het zonnetje

  Mantelzorgers worden jaarlijks op de Dag van de Mantelzorg in het zonnetje gezet. Corona zorgt in 2020 echter voor een totaal andere invulling. De Dag van de Mantelzorg wordt daarom een Week van de Mantelzorg van 9 tot 14 november. Het zou mooi zijn als juist in deze week mensen extra aandacht geven aan mantelzorgers in hun omgeving. Alle geregistreerde mantelzorgers in Haarlem ontvingen een brief met informatie hoe invulling aan deze week wordt gegeven.
  Lees meer ›
 • Haarlem toen & nu: de schillenboer

  Op 23 november vieren we de 775e verjaardag van Haarlem. In aanloop naar deze feestelijke dag delen we iedere week een foto uit de geschiedenis van de stad. Deze week: de schillenboer.
  Lees meer ›
 • Tijdelijk strengere coronamaatregelen

  Het aantal coronabesmettingen daalt, maar niet hard genoeg. De druk op de zorg is nog onverminderd hoog. Daarom gelden er de komende twee weken strengere coronamaatregelen. Minister-president Markt Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) hebben dit 3 november bekendgemaakt. De overheid roept iedereen in Nederland op: blijf zoveel mogelijk thuis en vermijd niet-noodzakelijke reizen. Buitenlandse reizen worden tot half januari afgeraden, tenzij strikt noodzakelijk. Het doel van de nieuwe maatregelen is om het aantal contactmomenten en reisbewegingen verder te beperken. Met andere woorden: hoe minder (fysiek) contact we met elkaar hebben, hoe sneller het aantal besmettingen kan dalen. Het volhouden van de maatregelen blijft belangrijk, voor uzelf én voor uw naasten.
  Lees meer ›
 • Start voorbereidende werkzaamheden bomen planten

  In opdracht van gemeente Haarlem start Spaarnelanden deze week met de voorbereidende werkzaamheden voor het planten van bomen in Haarlem. De duur van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden en duurt naar verwachting tot eind 2020.
  Lees meer ›
 • Ingediende moties en amendementen bij begroting 2021-2025

  Op maandagavond 2 november startte de gemeenteraad de vergadering over de begroting 2021-2025, die in totaal over drie avonden is verdeeld.
  Lees meer ›
 • Gemeente Haarlem verkoopt voormalige Watermeterfabriek

  Gemeente Haarlem verkoopt de voormalige Watermeterfabriek; een unieke ontwikkelingskans aan het Spaarne. Het gemeentelijke monument heeft als oorspronkelijk bouwjaar 1916 en is gelegen aan de Noord Schalkwijkerweg 117 (117 A t/m D, 2034 JA Haarlem). Het perceel heeft een grootte van 2989 m² en een horeca bestemming. De ligging aan een wandel- en fietsroute naast het pontje en met uitzicht op het water maakt deze bestemming voor deze locatie zeer geschikt.
  Lees meer ›
 • Duurzame Huizenroute online

  De Nationale Duurzame Huizen Route is vanwege de coronamaatregelen dit jaar helemaal online. Van 7 november tot 15 december kunt u in contact komen met huiseigenaren die hun woning duurzaam hebben verbouwd. Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een grote stap. Het is dan prettig om de ervaring van anderen te horen of om een voorbeeld te kunnen volgen.
  Lees meer ›
 • Gratis een online workshop volgen

  Het is november en we zitten weer thuis. Wilt u deze tijd gebruiken om uw kennis bij te spijkeren? Volg online en daarmee corona-proof een cursus via de Initiatievenschool.
  Lees meer ›
 • Nu al nadenken over woonwensen voor later

  Later als je oud bent, het klinkt soms nog zo ver weg. Toch is het geen gek idee om nu al na te denken over uw woonwensen voor later. Juist nu u nog fit en gezond bent.
  Lees meer ›

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem