Gem. Haarlem 2021-02-26: Nieuwsberichten

By 26 februari 2021 Berichten No Comments

Nieuwsberichten                                                                       26 februari 2021

De gemeente Haarlem heeft één of meer nieuwe nieuwsberichten gepubliceerd.
Hieronder ontvangt u een overzicht van de meest recente nieuwsberichten.


Haarlemse vrouwen met impact

  • 25 februari 2021

Op 8 maart is het Vrouwendag! De Haarlemse geschiedenis kent veel bijzondere stadsgenotes, maar ook in onze huidige tijd zijn er veel vrouwen die zich op allerlei manieren inzetten voor onze stad. We lichten er alvast één uit en zijn benieuwd naar uw voorbeelden!

Het thema van Vrouwendag is dit jaar ‘invloed met impact’. Een mooi voorbeeld hiervan is de manier waarop de Haarlemse Raja Alouani naar voren stapte toen er in januari rellen in onze stad ontstonden. Samen met andere dames van vrouwenorganisatie Stichting Zohor besloot zij in actie te komen. “Eén ding was voor ons zeker: dit is onze stad en we laten niet toe dat deze vernield wordt.”

Iets doen

Raja is een geboren en getogen Haarlemse, die als jongerencoach werkt bij het Centrum Jeugd en Gezin. Ook is ze betrokken bij tal van maatschappelijke initiatieven in Haarlem en is ze al jaren actief binnen Stichting Zohor.

“Op maandagavond 25 januari hoorden wij van de ernst van de rellen. Toen de situatie tot ons doordrong, heb ik samen met de dames van Stichting Zohor tot laat in de avond zitten bespreken wat wij konden doen. Dat we iets gaan doen, was voor ons zeker.”

Drietalig filmpje

“De volgende dag hebben we contact opgenomen met Stichting SMOH (Samenwerkende Marokkaanse Organisaties Haarlem) waar wij lid van zijn. Uiteraard was iedereen bezorgd en iedereen wilde wat doen. Wij wisten dat er veel minderjarige jongeren bij de rellen waren waaronder veel jongeren die uit nieuwsgierigheid waren gekomen en op zoek naar sensatie waren. Ook wisten wij dat veel ouders erg geschrokken waren van het nieuws over de rellen. Niet alle ouders volgen namelijk het nieuws op tv of in de krant en niet alle ouders zijn alert op sociale media. Ja, en je puber komt dan makkelijk weg met bijvoorbeeld de smoes ‘Ik ga nog even langs de supermarkt’.

Wij besloten een drietalig filmpje te maken waarbij we ouders enerzijds op hun verantwoordelijkheid wijzen en anderzijds alert maken op wat er gaande is. Hoewel ik geen fan ben van selfies en al helemaal niet van mijzelf filmen, heb ik dit toch gedaan. Het belang was namelijk groot en ja niet iedereen wil in een dergelijk filmpje overal verschijnen. Een beetje amateuristisch (6x overgedaan tot iedereen vond dat het goed was) maar de boodschap is duidelijk. Ik had niet verwacht dat het zo breed gedeeld zou worden.”

Positieve reacties

“Het mooie was de vele positieve reacties. Persoonlijk heb ik meerdere berichten van ouders ontvangen. Ook ben ik gebeld door verschillende ouders. Zij bedankte voor het filmpje en gaven aan dat het hen alert heeft gemaakt. Hun kinderen zouden ze thuis houden.”

Wie draagt u voor?

Kent u ook voorbeelden van Haarlemse vrouwen die hun invloed gebruiken voor maatschappelijke impact? Laat het ons weten! Dat kan op onze Facebookpagina, ons Instagramaccount of op LinkedIn.

 

Bekijk meer nieuws 

 


 

Luister naar de Talkshow Nieuw in Noord op 1 maart

  • 25 februari 2021

In Haarlem-Noord gebeurt veel en zijn er steeds meer initiatieven vanuit de buurten. Over alle ontwikkelingen in Noord is er iedere eerste maandag van de maand de Talkshow Nieuw in Noord op de radio. Luister tussen 19.00 en 21.00 uur via FM 89,9, DAB+ digitale radio of www.haarlem105.nl.

De Talkshow wordt uitgezonden vanuit de studio van Haarlem 105, aan de Zijlweg Zijweg 10. Presentatoren Arno van het Verhalenhuis en Marcel van welzijnsorganisatie DOCK in Noord gaan tijdens de show in gesprek met diverse gasten.

Uitzending maandag 1 maart

Luister maandag 1 maart naar een interview met Ingrid van Koppenhagen van het Posthuis bij het Zaanenpark. Jochem de Boer van Sportsupport interviewt de honkbalcoach van Kinheim Michael Crouwel over de situatie van de honkbalsport  en het leven als topsporter in deze periode. En als afsluiting vertelt Henny Hofstee weer een mooi en passend verhaal.

Uitzending gemist

Heeft u een uitzending gemist? U kunt uitzendingen terugluisteren via www.haarlem105.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de Talkshow Nieuw in Noord vindt u op www.verhalenhuishaarlem.nl.

 

Waarderbrug dicht voor autoverkeer

  • 24 februari 2021

De Waarderbrug is tot en met vrijdag 12 maart afgesloten voor autoverkeer. Er zijn omleidingen ingesteld via de Schoterbrug voor het noorden en de Prinsenbrug voor het zuiden. Fietsers en voetgangers kunnen de brug wel passeren.

De rijbaan voor autoverkeer is afgesloten omdat er gewerkt wordt aan het vervangen van het riool en duikers. De werkzaamheden worden direct naast de rijbaan uitgevoerd, om deze zorgvuldig en veilig uit te kunnen voeren is de afsluiting van de brug nodig.

 

Meer nieuws

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem