Gem. Haarlem (Omgevingsbeleid) 2021-12-24: Uitnodiging Actie meten luchtkwaliteit Haarlem

By 24 december 2021 Berichten No Comments

Actie meten luchtkwaliteit Haarlem

Het college en de gemeente willen de inwoners van Haarlem graag betrekken bij de luchtkwaliteit om samen meer inzicht te verwerven hoe de situatie is, en wat dat betekent voor het beleid. De gemeente Haarlem organiseert daarom in 2022 een actie om metingen van stikstofdioxide (met zogeheten Palmesbuizen) beschikbaar te stellen voor alle wijken, in principe één per wijk (een meting omvat een vol jaar).  De wijk kiest daarbij de locatie; de metingen zelf worden uitgevoerd door de GGD-Amsterdam. Er zijn voor u geen kosten aan deelname verbonden.
U ontvangt over deze actie en de meettechniek nog nadere achtergrondinformatie, maar omdat de metingen bij voorkeur starten in de laatste week van januari breng ik deze nu al kort onder uw aandacht.

 Online informatiebijeenkomst
Ook nodigen wij U hierbij uit deel te nemen aan een online-informatiemeeting over deze actie  op 11 januari om 19:00. Daarin zullen de gemeente, de GGD-Kennemerland en de GGD-Amsterdam presentaties geven over gezondheidsaspecten van luchtkwaliteit, de situatie van de luchtkwaliteit in Haarlem, het meten van luchtkwaliteit en de opzet van deze actie.

Graag wil ik u verzoeken om indien u wilt deelnemen aan de meeting liefst vóór 5 januari een e-mail te sturen aan ondergetekende, Marc Plantaz, mahgplantaz@haarlem.nl, onder verwijzing naar de actie meten luchtkwaliteit Haarlem. Met een nader programma sturen wij u dan een Link voor de meeting toe.

 Alvast locaties voorstellen
Gelet op de gezamenlijke start van alle metingen per eind januari is het zeer welkom om zo vroeg mogelijk eventuele locaties in beeld te brengen, ook indien u binnen uw wijk nog een definitieve keuze uit meerdere opties wilt maken. Uw suggestie(s) voor de locatie in uw wijk zijn daarom ook nu al van harte welkom op hetzelfde mailadres mahgplantaz@haarlem.nl. Ook uw vragen of opmerkingen zijn daarbij welkom (ik zal na 3 januari reageren ivm vakantie).

Voor de keuze van een locatie is van belang te weten dat het gaat om een klein buisje dat aan een lantaarnpaal of regenpijp etc worden vastgesnoerd, op ongeveer 2- 2,5 m hoogte. Het gaat alleen om metingen buiten. De buisjes worden door de GGD Amsterdam opgehangen en om de 4 weken omgewisseld tegen nieuwe (13 periodes).

Resteert mij nog u prettige feestdagen te wensen en hopelijk tot ziens bij de online meeting.

Met vriendelijke groet,

Marc Plantaz,

 

Marc Plantaz

Beleids- en accountmedewerker Team Omgevingskwaliteit, Afdeling Omgevingsbeleid Gemeente Haarlem

Bezoekadres: Zijlpoort, Gedempte Oudegracht 2, Haarlem

Postadres: Gemeente Haarlem, afd. OMB, Team Omgevingskwaliteit tav Marc Plantaz

Postbus 511, 2003 PB Haarlem

Telefoonnummer: 023-5113517 E-mail: mahgplantaz@haarlem.nl

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem