🍷 “Le Petit Paradis” Wijnkoperij/Slijterij 2021-09-02: Nieuwsbrief september 2021

By 2 september 2021 2021 No Comments

"Le Petit Paradis" Wijnkoperij

"Le Petit Paradis" Wijnkoperij

Nieuwsbrief

September 2021

Domaines Paul Mas

De geschiedenis van Domaine Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectaren wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan en in de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare.
Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de twee zoons van Paul: Jean Claude en Michel. De wijngaarden vormen geen aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodem technisch zeer verschillende zones in de Midi.
Domaines Paul Mas

De filosofie van ‘Les Domaines Paul Mas’ is er op gericht de kenmerken van bodem en druivenvariëteit te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren met veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak.

Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen.

De Domaines Paul Mas “Vignes de Nicole” wijnen zijn afkomstig van een 80 hectaren grote wijngaard gelegen op de heuvels van de Hérault Vallei. De bodem van de wijngaarden bestaat uit klei, kalk en fossielen.Vanwege het 20-jarige jubileum van de “Vignes de Nicole” range heeft men een speciale wijn uitgebracht.

Paul Mas
Domaines Paul Mas "Vignes de Nicole" Cabernet Sauvignon/Merlot 2019 20 ans anniversaryDomaines Paul Mas "Vignes de Nicole" Cabenet Sauvignon/Merlot 2019 20 ans anniversary
Proenotities:
  • Druivenvariëteiten: 56 % Cabernet Sauvignon (afkomstig van 15 jaar oude stokken) en 44% Merlot (afkomstig van 32 jaar oude stokken). De wijn heeft gedurende een periode van 7 maanden op Frans en Amerikaans eikenhouten vaten (waarvan een gedeelte nieuw) gelagerd.
  • Kleur: dieppaars met robijnkleurige reflecties.
  • Neus: elegante aroma’s van pruim, rode bes, specerijen en een hint drop en vanille.
  • Smaak: elegante, soepele wijn met tonen van rode bes, zwarte bes en een hint laurier en vanille. Zachte tannines en een lange afdronk met een hint chocolade.
  • Wijn/spijs: uitstekend geschikt als aperitief, ook heerlijk in combinatie met gegrild vlees, BBQ gerechten, stoofschotels, paté, klein wild en kazen.
  • Aanbevolen serveertemperatuur: 16°C.
  • Deze wijn is gelimiteerd verkrijgbaar.

 

Domaines Paul Mas "Vignes de Nicole" Cabernet Sauvignon/Merlot 2019 20 ans anniversary

Domaines Paul Mas "Vignes de Nicole" Cabernet Sauvignon/Merlot 2019 20 ans anniversary

Paul Mas Estate Viognier

Paul Mas Estate Viognier 2020

Bovenstaande aanbieding is geldig tot en met 30 september 2021 en/of zolang de voorraad strekt.

Klik hier om onze website te bezoeken

 

Korting gedistilleerd

Copyright © 2021 “Le Petit Paradis” Wijnkoperij/Slijterij, All rights reserved.

"Le Petit Paradis" Wijnkoperij

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem