Stichting Stadsgarage 2021-03-03: Voor impact ondernemers – Live Online Learning Programma! En meer…

By 3 maart 2021 2021 No Comments

Voor impact ondernemers: Live Online Learning Programma! En meer…

Beste impact maker,

In deze nieuwsbrief aandacht voor het Live Online Learning Programma, de nieuwe reeks gaat van start dus meld je (gratis) aan en breng jouw vraagstukken in! Ook informeren we je over twee lanceringen die op stapel staan; De City Deal Impact Ondernemen en Haarlem Talk, hier wil je meer over weten als Haarlemse impact ondernemer. We delen de inzichten van de recente online actie- sessie Empower Regionale Energie Participatie: waaronder de nieuwe mogelijke locaties voor collectieve zonnedaken. In de rubriek “Uit het veld”; aandacht voor ondernemers in zwaar weer met de TOA en WHOA, een steun- en herstelpakket. En meer over Expeditie Impact een praktijkgericht programma over impactonderzoek voor ondernemers die zich richten op arbeidsparticipatie.

– André Brasser en Baud Schoenmaeckers, oprichters Stichting Stadsgarage
De werkplaats voor betekenisvol ondernemerschap in Haarlem en Zuid-Kennemerland


 

Live Online Learning programma – nieuwe startdata, meld je aan!

Het Live Online Learning (LOL) programma is voor startende en gevorderde impact ondernemers. Het bestaat uit acht praktische online sessies, waarin de vraagstukken van ondernemers centraal staan, zoals: hoe kan ik mij aanpassen aan de nieuwe situatie? Waar investeer ik nu in en wat is bruikbaar voor de langere termijn? Hoe kan ik mijn impact meten? Het LOL-programma is ontwikkeld binnen het Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem en is een samenwerking tussen Social Enterprise Lab (se.lab) en de Stadsgarage in Kennemerland. In maart start er weer een nieuwe groep, dus meld je snel aan!

“De lessen hebben mij een enorme ‘boost’ gegeven, ik heb het gevoel heel veel stappen verder te zijn. Binnenkort ga ik de hele website vernieuwen met behulp van veel tips uit deze training.”
– Deelnemer Live Online Learning programma


 

Lancering City Deal Impact Ondernemen

Op 11 maart lanceert de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Mona Keijzer, de City Deal Impact Ondernemen! Dit gebeurt op de online Global Goals Gemeenten Meet-up van de VNG. In de City Deal bundelen overheden, kennisinstellingen, financiers en bedrijven de krachten om impact ondernemen in Nederland aan te jagen. In totaal doen 73 partijen mee. Stichting Stadsgarage en de gemeente Haarlem zijn mede-ondertekenaars, vanuit het Actieprogramma. Uit onze regio doen ook impact ondernemers Raw paints, MEO en Breedweer mee. Door deelname aan de City Deal Impact Ondernemen bevorderen we een makkelijkere totstandkoming van de zogenoemde ‘handdruk’ tussen impact ondernemers, overheden en andere bedrijven. Lees hier meer.

Nieuw innovatieplatform in Haarlem
Hoe de toekomst er uit ziet, hangt af van wat we vandaag doen’. Onder dat motto gaat het nieuwe platform Haarlem Talk 4 maart om 15 uur van start met Baud Schoenmaeckers van Stichting Stadsgarage als hoofdgast. Haarlem Talk heeft de maatschappelijke missie om de veerkracht van de community te bevorderen en iedereen een actieve rol te laten spelen in de samenleving. Een platform om ideeën uit de gemeenschap te cultiveren en om te zetten in een succesvolle sociale onderneming. Meer weten? Kijk ook mee naar de lancering.


 

Actie-sessie Empower – Inzicht nieuwe locaties collectieve zonnedaken, kennisdeling en inspiratie
Tijdens de online actie-sessie van de Empower Regionale Energie Participatie is er voor het eerst een belangrijk overzicht gedeeld. Het gaat hier om initiatieven en gemeentelijk vastgoed in Haarlem, die beschikbaar zijn voor collectieve zonnedaken. Deze online actie-sessie was bestemd voor energiecoöperaties en ambtenaren uit de regio. Wij kijken terug op een geslaagde sessie met inzicht, kennisdeling en inspiratie. Hier lees je een terugblik op de online bijeenkomst en kun je de video’s en de presentaties bekijken.

Uit het veld


 

TOA en WHOA – Voor ondernemers in zwaar weer

Het time-out-arrangement (TOA) ondersteunt ondernemers in zwaar weer bij het afwenden van een faillissement. Centraal staan de mogelijkheden die de Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) vanaf 1 januari 2021 aan ondernemers biedt. Deze wet biedt ondernemers mogelijkheden om te overleven als zij betalingsachterstanden/schulden hebben opgelopen door corona. Of door beperkende maatregelen die te maken hebben met corona. Lees hier meer.


 

Expeditie impact – Social Enterprise NL
A.s. donderdag 4 maart gaat Expeditie Impact van start, een programma van onze partner Social Enterprise NL. Expeditie Impact gaan sociaal ondernemers gedurende een half jaar aan de slag met het meten van hun impact. Deze editie is speciaal voor ondernemers die zich richten op arbeidsparticipatie. Ook niet-leden kunnen aan dit programma deelnemen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie.

Tip een collega impact ondernemer!
Wil je collega impact ondernemer ook niets missen over workshops, coaching en actualiteiten over impact ondernemen in Haarlem en Zuid-Kennemerland? De Stadsgarage is de plek waar je interessante updates over impact ondernemen tegenkomt. Stuur dan deze link door voor het inschrijven op onze nieuwsbrief.Wil je ook met ons samenwerken voor een betere stad en regio?
We helpen je graag verder.
FacebookLinkedInEmailWebsite
Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief? Klik hier.

Reacties zijn welkom op info@stichtingstadsgarage.nl

Stichting Stadsgarage
Kinderhuissingel 1H
2013 AS Haarlem

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem