Stichting Stadsgarage 2021-05-19: Training maatschappelijk inkopen, gemeentelijk servicepunt impact ondernemers, extra denkkracht

Gratis training maatschappelijk inkopen, gemeentelijk servicepunt impact ondernemers, extra denkkracht en meer…

Beste impact maker,

Ben jij inkoper en wil je ook regionaal inkopen met impact? Daar hebben wij een specifieke gratis training maatschappelijk inkopen voor! Let op: Schrijf je voor 31 mei in en maak gebruik van een SLIM-subsidie aanvraag om gratis deel te nemen. Wat is jouw vraag als impact ondernemer en waarmee kunnen we je helpen? Lees over de lancering van het gemeentelijk servicepunt voor impact ondernemers. Nog een last-minute kans voor extra denkkracht voor Haarlemse sociaal ondernemers. En meer in deze nieuwsbrief van Stichting Stadsgarage over de Haarlemse local food fietsroute, het Manifest Impact Economie en het Paradijs op aarde.

– André Brasser en Baud Schoenmaeckers, oprichters Stichting Stadsgarage
De werkplaats voor betekenisvol ondernemerschap in Haarlem en Zuid-Kennemerland


Ben jij inkoper en wil je ook regionaal inkopen met impact?

Stichting Stadsgarage organiseert samen met Social Enterprise Lab, Ground8 en gemeente Haarlem een training over maatschappelijk inkopen. Deze gratis online training is voor inkopers bij bedrijven en leert je hoe Social Return on Investment (SROI) werkt. De training is onderdeel van het Kennemer Inkoop Platform. Bedrijven die voor 31 mei inschrijven kunnen gebruik maken van een SLIM-subsidie aanvraag en gratis deelnemen. De training start in oktober 2021. Inschrijven kan via de website.

Laatste kans! 20 mei: extra denkkracht voor Haarlemse sociaal ondernemers

Wil je graag input op een urgent vraagstuk dat speelt in jouw onderneming of ondernemerschap? Dat kan! Aan de hand van de Action Learning Set methodiek helpen andere ondernemers en een expert trainer jou verder door nieuwe inzichten en perspectieven te belichten en hun kennis, contacten en ervaring met jou te delen. Lees meer en schrijf je nog snel in voor de sessie van donderdag 20 mei.

Lancering gemeentelijk servicepunt voor impact ondernemers
Het gemeentelijk servicepunt helpt je als impact ondernemer om je weg te vinden binnen de overheid. Als impact ondernemer richt je je op maatschappelijke uitdagingen. Hierdoor heb je vaker en op diverse manieren te maken met de overheid. Wat is jouw vraag en waarmee kunnen we je helpen?Het gemeentelijk servicepunt is ontwikkeld binnen het Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem en is een samenwerking tussen de gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage.

Internationale Empower hackathon – de winnaar is … Team Energetic Five!
Op zaterdag 1 mei deden studenten uit diverse landen en van diverse opleidingen mee aan de Empower hackathon. De uitdaging? Ontwerp oplossingen om energie armoede te bestrijden voor lagere inkomens in de energietransitie. Geïnspireerd door keynotesprekers Georgios Koukoufikis (EU-onderzoeker), Stefan Goemaere (Papillon-project) en Robert Hemmen (WeSpark), verrasten de studenten met zeven creatieve en innovatieve ideeën. En de winnaar is… Team Energetic Five! Meer weten?

Uit het veld

 

Haarlemse local food fietsroute

Tijdens de route ontdek je al fietsend Haarlem en haar omgeving, terwijl je tegelijkertijd kennismaakt met lokale duurzame makers van streekproducten. Onderweg zijn inspirerende verhalen van verschillende makers te horen. Kijk voor meer informatie over de Haarlemse local food fietsroute en de app op www.visithaarlem.com/foodroute

Bron: Haarlem City Marketing | Fotografie: Cindy van Rees


Manifest Impact Economie
De transitie naar de Impact Economie kan alleen worden gerealiseerd als zowel ondernemers áls de overheid zich hard maken voor deze verandering. Daarom introduceert onze partner Social Enterprise NL het Manifest Impact Economie. In het Manifest Impact Economie roept Social Enterprise NL de overheid op werk te maken van 5 speerpunten. Bekijk het hier.

Het Paradijs op Aarde
Het Paradijs op Aarde begint in Nederland met de energietransitie. Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris, heeft een inspirerende en hoopvolle documentaire uitgebracht over de energietransitie. Met verwijzing dat hij eerder actief is geweest voor de coöperatie ZonopGarenkokerskwartier. De moeite waard om even te bekijken!

Tip een collega impact ondernemer!
Wil je collega impact ondernemer ook niets missen over workshops, coaching en actualiteiten over impact ondernemen in Haarlem en Zuid-Kennemerland? De Stadsgarage is de plek waar je interessante updates over impact ondernemen tegenkomt. Stuur dan deze link door voor het inschrijven op onze nieuwsbrief.Wil je ook met ons samenwerken voor een betere stad en regio?
We helpen je graag verder.
Facebook     LinkedIn     E-mail     Website

Reacties zijn welkom op info@stichtingstadsgarage.nl

Stichting Stadsgarage
Kinderhuissingel 1H
2013 AS Haarlem

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem