Persbericht Hart-Haarlem 2021-07-07: Summer Games – een reis om de wereld in Haarlem

Summer Games: een reis om de wereld in Haarlem

 Donderdag 15 juli, 29 juli én 12 augustus biedt Summer Games sportieve en culturele activiteiten voor jongeren met een beperking vanaf 10 jaar. De Summer Games vinden tussen 14.00 en 16.00 uur plaats in de Spaarnehal (Fie Carelsenplein 1, Schalkwijk). De activiteiten zijn gratis toegankelijk en ontstaan vanuit een samenwerking tussen De Baan, Sportsupport en Hart.

Tijdens de zomervakantie maken we in drie middagen een reis om de wereld zonder de stad te verlaten. Op donderdag 15 juli starten we de reis in Brazilië. Deze middag staat in teken van djembé, capoeira, sport en spel en wordt afgesloten met een carnaval. Daarna pakken we op 29 juli het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Hier kun je hiphoppen en breakdancen, samen met theater en boksen. De laatste stop is op 12 augustus in Azië voor taekwondo, badminton, tafeltennis en sumo worstelen.

De Summer Games, een initiatief van de Krajicek Foundation, Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland, hebben als doel jongeren sportief, energiek en met een positieve mindset de coronaperiode te laten doorkomen.

De Baan, Sportsupport en Hart organiseren de Summer Games speciaal voor jongeren met een beperking en hun broertjes en zusjes. Door de COVID-19 pandemie beweegt vier op de vijf jongeren te weinig en meer dan de helft voelt zich gespannen of gestrest. ’Met de sportieve en creatieve middagen hopen we een positieve impuls te geven’, aldus Dennis van der Snoek van Sportsupport.

Meer info en aanmelden: www.sportindewijk.nl

Hart-Haarlem

Kleine Houtweg 18 | 2012 CH Haarlem

Wij hebben Hart voor Duurzaamheid, houd correspondentie digitaal

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem