SpaarGas Ramplaankwartier 2021-09-24: Nieuwsbrief september 2021

By 24 september 2021 2021 No Comments

Beste wijkbewoners en andere betrokkenen,

In deze nieuwsbrief lees je over de volgende onderwerpen:

  • Oproep: Teken voor SpaarGas!
  • SpaarGas Informatiepunt op zaterdag 9 en 30 oktober a.s.
  • Belangrijke mijlpaal genomen bij gemeente Haarlem
  • Aardgasprijzen door het dak
  • Programma Aardgasvrije Wijken subsidieaanvraag

Veel leesplezier en hartelijke groet,

SpaarGas Ramplaankwartier

 


 

Teken voor SpaarGas!

Graag nodigen we je uit om de intentieverklaring te tekenen waarmee je aangeeft mee te willen doen aan SpaarGas. We vragen binnenkort een aantal belangrijke subsidies aan waarmee we flinke voortgang kunnen boeken. De intentieverklaringen zetten die aanvragen kracht bij.

De verklaring is niet bindend, je geeft alleen aan dat je graag zou willen meedoen aan het project en dat je het initiatief steunt.

Teken de verklaring


 

SpaarGas op zaterdag 9 & 30 oktober informatiepunt

Op zaterdag 9 en zaterdag 30 oktober staat SpaarGas met een informatiepunt op de Ramplaan, naast de DekaMarkt. Kom graag ergens tussen 10:00 en 17:00 uur langs om je vragen te stellen over SpaarGas, om kennis te maken met wijkbewoners, teamleden en gemeenteambtenaren die bij het project betrokken zijn, of gewoon om een praatje te maken.

 

 


 

Belangrijke mijlpaal genomen bij gemeente

Afgelopen week werd er een belangrijke mijlpaal genomen bij de gemeente Haarlem: de gemeente wil garant staan voor de lening die nodig is voor het wijkwarmtenet. Met deze garantstelling kan SpaarGas begin 2022 starten met aanbestedingen en komt het wijkwarmtenet weer een stap dichterbij! Lees meer

 


 

De aardgasprijzen gaan door het dak: tijd om er PVT op te leggen

De recente grote stijging in de gasprijs doet de vraag rijzen: hoe zit het in de toekomst met de betaalbaarheid en beschikbaarheid van aardgas? En wat zijn de consequenties voor de energierekening? Lees meer

 

 

 


 

Subsidieaanvraag PAW

We vragen binnenkort een belangrijke subsidie aan bij het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW). Met deze subsidie van maximaal 4 miljoen euro kunnen we flinke voortgang boeken met het project: Onder andere het opzetten van de Wijk Energie Vereniging en een deel van de aanleg van het wijkwarmtenet kan er mee bekostigd worden. Om deze en andere aanvragen kracht bij te zetten willen we graag een indruk geven van het draagvlak in de wijk. Daarom nogmaals de oproep: Teken de intentieverklaring! Je bindt je nog nergens aan maar geeft aan dat je graag mee wilt doen.

Teken de verklaring© SpaarGas
Ramplaankwartier, Haarlem

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem