PERSBERICHT 2021-12-17: Kunst voor je brein

Kunst voor je brein

Speciaal voor ouderen met een haperend brein heeft Zorgbalans in samenwerking met Hart het leerwerktraject ‘Kunst voor je brein’ ontwikkeld. Tijdens dit traject leren professioneel beeldend kunstenaars en beeldend docenten om voor deze doelgroep een kunstproject te ontwikkelen en uit te voeren in één van de negen ontmoetingscentra van Zorgbalans. Aanmelden voor het leerwerktraject kan tot 7 februari 2022.

Ouderen met een haperend brein zijn ouderen met een vorm van dementie of een andere aandoening van het brein, zoals een niet aangeboren hersenafwijking. Meer en meer wordt gezien dat kunstenaars van toegevoegde waarde kunnen zijn voor deze doelgroep. Ze bieden nieuwe ideeën, een ander perspectief en leggen onverwachtse verbanden. Het creatief uitdagen versterkt de eigenwaarde van ouderen en biedt tegelijkertijd ontspanning. Het doet een beroep op wat mensen nog wél kunnen en wat mensen bijvoorbeeld vroeger deden.

Met het leerwerktraject ‘Kunst voor je brein’ leren beeldend professionals spelenderwijs om te gaan met de mogelijkheden en beperkingen van ouderen met geheugenproblemen. Het traject wordt begeleid door Sandra Schouten van ‘Het Huis van Proeven’ en bestaat uit zowel uit individuele- als groepslessen. Sandra heeft jarenlange ervaring met creatief werken met ouderen met dementie. Daarnaast worden de beeldend professionals begeleid door een zorgmedewerker van Zorgbalans.

Deelnemers aan het leerwerktraject ontwikkelen kunstprojecten op basis van hun eigen beeldende expertise. Na afloop van het traject kunnen ze deze projecten ook elders in het land uitvoeren.

Aanmelden kan tot 7 februari 2022. Op de website van Hart staat uitgebreide informatie over het leerwerktraject en een link voor aanmelden. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met Arianne den Haan, coördinator Cultuur & Sociaal Domein bij Hart.

www.hart-haarlem.nl/kunst-voor-je-brein-leerwerktraject

 

Noot voor de redactie:

Download (rechtenvrij): a.denhaan@hart-haarlem.nl

T 06 42 66 48 88

 

Hart-haarlem.nl

 

Kleine Houtweg 18 | 2012 CH Haarlem

Wij hebben Hart voor Duurzaamheid,

houd correspondentie digitaal

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem