2008-04-15 Chaos Pim Mulier sportpark

By 13 augustus 2020 2008 No Comments

Geachte wijkraden,

Graag willen wij u informeren over onderstaande vragen die we donderdag aan B&W in de raadsvergadering stellen inzake de chaos op het Pim Mulier Sportpark. We houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groeten,

Cees-Jan Pen

 

Geachte College,

Het CDA maakt zich grote zorgen over de huidige chaos op het Pim Mulier Sportpark, de overlast voor de omgeving/De Krim en de veiligheid op het complex zelf.

In januari 2008 is de aannemer gestart met grondwerkzaamheden in opdracht van de gemeente. De afspraak is gemaakt dat werk in fases uitgevoerd zou worden en de sportcomplexen bereikbaar blijven. We gaan ervan uit dat dit incl veiligheidsgarantie is.

Er is sprake is van een complete chaos en er ontstaan levensgevaarlijke situaties. De gemeente mag van een geluk spreken dat het afgelopen weekend droog was, al leverde sporten met zandstormen mooie barre wedstrijdsituaties op. Het hele park ligt overhoop, het enige groen zijn de velden en de bezoeker moet maar zien hoe hij/zij bij de sportvelden en clubs komt.

Afgelopen zaterdag was er een enorme drukte bij zowel honkbal-voetbal-atletiek en tennis.

Met de auto zijn de velden nauwelijks of niet bereikbaar, dus parkeer je maar in de woonwijken. De openbare ruimte om het park was door de veelheid aan blik niet meer te zien. Zo zijn de tennisvelden alleen via een gevaarlijk fietspad langs de Delft en een nog smaller pad langs de tennisbanen met losliggende platen bereikbaar. Bijkomstigheid is dat het fietspad opeens ook voor ander autoverkeer een mooie racebaan is geworden. Feitelijk was het park alleen te voet bereikbaar. Zeker als er regen komt is het onverantwoord in het bijzonder kinderen en ouderen over losliggende en gladde rijplaten te moeten laten fietsen en lopen. Zeker nu nachtvorst dreigt, houd je je hart vast. We kunnen ons niet voorstellen dat men dit risico neemt omdat men veronderstelt dat er bij nat weer toch niemand komt sporten. Met de nieuwe tennisbanen en kunstgrasvelden is dat een forse misrekening.

We hopen dat er dit weekend geen mensen die slecht ter been waren op bezoek kwamen. Dit lukt je gewoon niet. Het verontrust ons des te meer dat Ambulance en Brandweer op een dag als zaterdag nauwelijks of niet bij de velden kunnen komen. Er waren hooguit 50 parkeerplaatsen met grote kans op schade en de wijk de Krim stond vol. Zo schep je ook nog eens extra weerstand tegen alle ingrepen in en rond Pim Mulier.

Daarbij komt nog dat er regelmatig stroomstoringen zijn. Het tennispark is al 10 dagen telefonisch niet bereikbaar. De communicatie gemeente–aannemers– gebruikers is zeer gebrekkig tot vrijwel nihil. Het bekende naar elkaar wijzen bij problemen en zeggen dat de andere erover gaat, komt veelvuldig voor. Waar is de regie en communicatie?

Het CDA vindt dit een zorgelijke situatie die nu om een oplossing vraagt. Wij kennen de wethouder als iemand met een groot hart voor sport, dus we verwachten een kordaat optreden, een snelle oplossing en heldere communicatielijnen.

Tijdens de raadsvergadering 17 april hebben we dan de volgende vragen:

  1. Bent u op de hoogte van de huidige problemen, overlast en gevaarlijke situaties op het sportpark?
  2. Zijn er meldingen van overlast en gevaarlijke situaties bij u binnengekomen?
  3. Wordt er gehandhaafd op en rond het sportpark?
  4. Kunt u de bereikbaarheid van brandweer en ambulance 100% garanderen?
  5. Hoe wordt de communicatie gemeente-aannemer-sportclubs verbeterd?
  6. Bent u net als het CDA van mening dat binnen een week in overleg met sportclubs en aannemer en wijkraad concrete afspraken moeten worden gemaakt om snel een eind te maken aan deze chaos?


Met vriendelijke groeten,

dr. (Cees-Jan) Pen
Raadslid CDA Haarlem
Kleverparkweg 54 rd
2023 CG  Haarlem
023-5252020
06-51111906 (nieuw nummer!)

Sinds kort heb ik mijn eigen weblog:
http://ceesjanpen.web-log.nl/

Zie ook www.cdahaarlem.nl

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem