H. Pos (Vz. Wijkraad de Krim) 2020-08-27: Inspreken voor Commissie Ontwikkeling inzake Bestemmingsplan Overdelft

By 27 augustus 2020 2020 No Comments

Geachte commissieleden,

Bijgevoegd mijn inspreektekst van vanavond over bestemmingsplan Overdelft.
Ik heb met sommigen van jullie en zelfs uitgebreid met enkele coalitiefracties gesproken over het plan, het proces, de stukken en hoe nu verder.

Hoe krijg je weer werkethiek, deskundigheid, regie, kwaliteit en verantwoordelijkheid op de rit als het al decennia is verworden tot een vastgelopen pruttelende motor die geolied wordt met liters koffie.

Negen aanpassingen vanwege onze zienswijze, waarvan twee in de juridisch leidende plankaart. Wat zegt dat over de kwaliteit??

DE illustratie van de blinde copy-paste cultuur:
In 1967 wordt de doorgaande Willem van Outhoornlaan aangelegd. In de decennia daarna wordt de ‘oude’ sporthal ontmanteld en verwordt de Willem van Outhoornlaan tot een eigen weggetje voor bestemmingsverkeer.

Nee, zegt het bestemmingsplan: In Overdelft brengen twee doorgaande wegen u naar de N208, de Randweg: van Idenburglaan en van Outhoornlaan.

Naar aanleiding van onze zienswijze meent een juridisch medewerker van de gemeente te mogen stellen dat de tekst in het bestemmingsplan klopt (het stond namelijk ook zo in het vorige bestemmingsplan).

Het juiste loket bij de gemeente komt met ‘de waarheid’: De wijkraad heeft gelijk en al tientallen jaren copy-paste de gemeente ten onrechte de stelling dat de van Outhoornlaan een doorgaande weg is.

En oja, lees het raadsstuk: de gemeente heeft geactualiseerd en gedigitaliseerd?!?!?

In lange gesprekken met de coalitiepartijen geef ik ze aan de behandeling van deze stukken van de agenda te halen, er nog eens goed naar te laten kijken en dan ‘als het rijp is’ nogmaals te agenderen. Dit als alternatief voor een gang naar de Raad van State waar niemand op zit te wachten en stagnerend werkt.

Veel wijsheid vanavond.

Met vriendelijke groeten,

Hans Pos, MSc
voorzitter wijkraad de Krim

Inspraak Commissie Ontwikkeling 27082020

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem