Gem. Haarlem 2023-06-22: Herinrichting Lodewijk van Deyssellaan – Pim Mulierlaan

One Comment

 • Cathelijne Koenen schreef:

  Beste Projectleider van de fietsstraat in de Krim, Lodewijk van Deyssellaan,

  Namens bewoners aan het ventweggetje /door u ten onrechte als volledige parallelweg bestempeld, zie wij nu in de plannen onder 3 plots een andere benaming van de plannen en wel dat dit voor doorgaand verkeer veel te smalle weggetje/ parkeerstrook voor bewoners en speelplek voor de vele jonge kinderen, als uitritgaat worden aangesloten: De parallelweg van de Van Riebeecklaan wordt als uitrit aangesloten op de Lodewijk van Deyssellaan. Eerder werd dit niet zo expliciet benoemd.
  Ik begrijp dat de beruchte U bocht wil worden vermeden, die overigens nu in een stukje straat zonder bewoners en geparkeerde auto.s maar enkel bij vuilnisbakken plaatsvindt.

  Echter nu wordt er in de nieuwste plannen besloten om een parkeerstrook voor bewoners tussen woningen en groenstrook in, als doorgaande weg te gaan inzetten.
  -Heeft u de breedte van de weg weleens opgemeten?
  -Heeft u de bocht hoek van Riebeecklaan- Cornelis Speelmanlaan weleens genomen? Zoals al in reacties onder de plannen op website te lezen is, is dit voor de meeste auto.s een onmogelijke hoek -lus om te kunnen nemen. Als bewoner van deze hoek, kan ik u de schade aan mijn auto en verzekeringspapieren overleggen. Ook kunt u de AH bezorgers en vuilnisophaalchauffeurs maar te spreken om dit beaamd te krijgen.
  – Dit ventweggetje is nooit aangelegd voor groot verkeer, behalve alle aan beide zijden op de de stoep geparkeerde auto.s in Cornelis Speelmanlaan waar een oplossing voor gevonden moet worden (om nog meer autoschade te voorkomen) zal om de draaicirkel voldoende te krijgen de stoep aan de C.Speelmanlaan moeten worden betrokken bij de weg,
  -En dan hebben we het nog niet over de verkeersonveilige situatie voor alle jonge kinderen die vanuit hun huis achter de geparkeerde auto.s langs straks een doorgaande weg gaan oversteken om op de groenstrook te blijven samenspelen.

  Graag zien wij dat u de verkeersonveilige situatie die wordt gecreëerd door de van Riebeeck ventweg-parkeerstrook aan te sluiten op de v. Deyssellaan en de on)mogelijkheden van het nemen van de bocht en de verkeerssituatie van doorgaand verkeer in deze smalle. Parkeerstrook, serieus neemt.
  We zien graag oplossingen om:
  -verkeersongelukken met spelende kinderen in een door geparkeerde auto.s onoverzichtelijke straat te voorkomen als u deze als doorgaand verkeersstraat gaat benoemen
  -schade aan auto.s en verkeersonve8lige situatie in de door ieder te nemen bocht van de v. Riebeecklaan-Cornelis Speelmanlaan te voorkomen,
  -en de parkeerproblemen die gaan ontstaan doordat er geen auto.s meer veilig in deze bocht en v Riebeeck ventweg kunnen worden geparkeerd, op worden gelost.

  Eerder is in reacties op de website door buurtbewoners al gewezen op de onmogelijkheid van het nemen van de nieuwe U lus, en de parkeerproblemen.
  We hebben dit aandachtspunt ook op de agenda van de wijkraad gezet (die ons als bewoners niet hebben geraadpleegd over de haalbaarheid van dit door hen voorgestelde onrealistische alternatief).

  Graag lezen of horen wij uw reactie,

  Vriendelijke groet,
  Namens delegatie van de bewoners van de van Riebeecklaan ventweg en de Cornelis Speelmanlaan,

  Cathelijne Koenen
  Hoek C. Speelmanlaan-v Riebeeck

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem