Stichting Nabestaandenzorg 2023-11-27: Nu ook Bloemen na Verlies in Haarlemmermeer – Ken jij iemand die te maken heeft met het overlijden van een dierbare?

By 27 november 2023 2023 No Comments

Geacht lezer (es),

We worden ons steeds bewuster van de relatie tussen levensmomenten/live events en matige tot ernstige eenzaamheid. Wist je dat bij 1 op 3 mensen die te maken heeft met matige tot ernstige eenzaamheid een overlijden ten grondslag ligt? Hierbij gaat het meestal om het overlijden van de partner, levensgezel of huisgenoot. Met deze gegevens en de ervaringen uit de praktijk hebben MeerWaarde, Humanitas en Stichting Nabestaandenzorg in de Haarlemmermeer de handen in een geslagen en onderzocht op welke wijze we in een vroeg stadium mensen die te maken hebben met een overlijden een handreiking kunnen bieden waardoor zij bij vragen niet hoeven te zoeken, zij in beeld blijven en negatieve effecten tijdig kunnen worden gesignaleerd en bijgestuurd.

Met het sympathieke project Bloemen na Verlies denken wij die handreiking te kunnen bieden en daarmee een vangnet voor hen te kunnen zijn. Wij willen Bloemen na Verlies dan ook graag bij jou en je collega’s onder de aandacht brengen.

De opzet is heel simpel. Middels deze link of per mail via info@stichting-nabestaandenzorg.nl kan je kosteloos een boeket aanvragen voor iemand die te maken heeft met een overlijden. Dat kan ook wat langer geleden zijn. Binnen een week wordt er een prachtig boeket bezorgd. Een paar dagen later wordt de ontvanger gebeld. Tijdens dit telefoongesprek wordt een luisterend oor geboden en kan de ontvanger vragen stellen.

Mocht er behoefte zijn aan contact kan de ontvanger gebruik maken van individuele gesprekken met een vrijwilliger van Humanitas – steun bij rouw. Wanneer iemand het prettiger vindt om lotgenoten te ontmoeten dan kan hij/zij deelnemen aan het Nabestaandencafé van Stichting Nabestaandenzorg. Wanneer blijkt dat er vragen zijn die niet rouw gerelateerd zijn en bijvoorbeeld over het versterken van het sociaal netwerk gaan of over andere thema’s dan wordt warm overgedragen aan de sociaal makelaars van MeerWaarde.

In de bijgevoegde flyer en informatieblad voor collega’s leest u meer over Bloemen na verlies. Papieren flyers zijn ook beschikbaar.

Tip voor feestdagen

Ken jij iemand in de Haarlemmermeer van wie (onlangs) een dierbare is overleden. Wil je hem of haar een steuntje in de rug geven? Tijdens de feestdagen wordt degene die er niet meer is zo gemist! Laat dan een boeketje rond de feestdagen bezorgen en laat weten dat je aan hem of haar denkt.

Mochten er vragen zijn dan kan je contact opnemen met Linda Frank van Stichting Nabestaandenzorg. Zij is hiervoor contactpersoon en te bereiken via linda@stichting-nabestaandenzorg.nl op telefonisch op 023-8448201.

Bloemen na verlies zijn nu te bestellen in Zuid-Kennemerland en in de Haarlemmermeer

Met vriendelijke groeten,

Stichting Nabestaandenzorg
023-8448201
info@stichting-nabestaandenzorg.nl
www.stichting-nabestaandenzorg.nl

Bloemen na verlies collega informatie def

Bloemen na verlies flyer pdf def

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem