Cora-Yfke Sikkema (Wethouder Mobiliteit) 2015-09-01: Uitnodiging gesprek project Haarlem Parkeert

By 1 september 2015 2015 No Comments

Geachte heer / mevrouw,

Het aantal inwoners groeit, steeds meer bezoekers komen naar de stad voor één of meer dagen en ook het zakelijk toerisme neemt toe. Meer mensen betekenen ook meer auto’s. Waar kunnen en mogen deze auto’s staan? Hoeveel plaats is er bij u in de buurt voor bewoners en bezoekers? Hoe is uw ervaring met parkeren in Haarlem? Hoe houden we Haarlem samen bereikbaar?

Op 22 september 2015 van 19.30 tot 22.00 uur nodigt de gemeente u uit om in gesprek te gaan over parkeren. Het wordt een oriënterend gesprek. De bedoeling is om ervaringen met parkeersituaties op te halen vanuit het perspectief van bewoners, ondernemers, winkeliers, verzorgingshuizen, culturele instellingen, et cetera.

Deze uitnodiging is bestemd voor één persoon van uw wijkraad. Graag horen we of u komt. Zodra we uw bevestiging hebben ontvangen, sturen we u de adresgegevens van de locatie en het programma. Bent u verhinderd? Laat het ons weten. Misschien is er nog een andere datum waarop u kunt komen.

Waarom wil de gemeente met u in gesprek?

Het college probeert de lusten en lasten van parkeren zo eerlijk mogelijk te verdelen en de ruimte in de hele stad optimaal te benutten, zodat naast parkeren ook op andere manieren gebruik gemaakt kan worden van de openbare ruimte. Daarnaast moet binnen de gemeente in zijn algemeenheid bezuinigd worden en dus ook op parkeren (1 miljoen).

Hoe de gemeente dat gaat doen, is nog niet ingevuld. Daarvoor dienen deze gesprekken. Wel zijn er de volgende randvoorwaarden. Het moet de privacy waarborgen, gebruiksvriendelijk en gastvrij zijn.

 Wat gebeurt er met uw inbreng?

Als het gaat om parkeren en openbare ruimte, zijn er veel verschillende belangen die de gemeente voor het voetlicht wil brengen. De belangrijkste thema’s uit de oriënterende gesprekken worden voorgelegd aan de hele stad via een online platform. Op deze website kunnen Haarlemmers ideeën aandragen en deelt de gemeente kennis en feiten, zoals een parkeerdrukonderzoek, kosten en opbrengsten van parkeren. Tot slot is er begin november een groot stadsgesprek.

Daarnaast wil het gemeentebestuur ook gebruik maken van de kennis en ervaring die er in de stad is op het gebied van parkeren. Het stadsgesprek moet werkbare voorstellen en inzichten opleveren die de gemeente kan uitwerken tot nieuw beleid om straks in alle openheid een afweging te maken.

Ik hoop van harte dat u van de uitnodiging gebruik maakt om uw kennis en ervaring met ons te delen.

Met vriendelijke groet,

Wethouder C.Y. Sikkema

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem