Dock Noord-Verhalenhuis Haarlem 2021-01-27: Duurzaamheidsfestival Haarlem 13-20 feb., ook in Noord met o.a. 2 boeiende avonden in Verhalenhuis – creatieve inspiratie, je buurt vergroenen en water wijst de weg

By 27 januari 2022 2022 No Comments

Beste mensen,

Wij willen jullie graag en tijdig wijzen op het EcoTrip milieufestival half februari met vele en allerlei soortige activiteiten, wat coronaproof door kan gaan. Maar vooral wijzen we op die festival-activiteiten in Haarlem Noord, in het Verhalenhuis, waar wij 2 boeiende avonden organiseren op dinsdag 15 en woensdag 16 februari.

Dinsdag 15 feb. 20 u.: Creatieve interventies voor moeder Aarde, ook lokaal, een inspiratie-avond : Mark Woerde, voormalig reclamemaker en Haarlemmer, zet al jaren zijn talent in om de wereld een beetje mooier te maken. En gaat hierin heel ver.  Hij is volgens het Amerikaanse AdAge 1 van de 50 meest creatieve personen op aarde. Vanavond deelt hij de achtergronden bij de creatieve interventies van zijn hand. Interventies die u zeker kent. Zoals de Burendag. Hoe pakte hij en zijn organisatie LetsHeal dit en andere campagnes aan?  Hoe creëerden ze een plan de campagne, dat echt aanslaat?  Waar liggen de veranderings-kansen? Hij brainstormt daarna met u mee rond 2 creatieve interventies/campagnes op klimaatgebied voor Haarlem.

Meer informatie over deze avond via onderstaande link. Mark is alvast te horen bij de  Haarlem105-radio-talkshow over Noord maandag 7 februari tussen 19-20 u.

Woensdag 16 feb. 20 u.: Een duo-avond: 1) Een buurt samen vergroenen met een goed plan, zo doe je dat! Met Bieke van Hees van de Indische Buurt-Noord-werkgroep Groen vanuit de praktijk ter inspiratie voor andere wijken en actieve bewoners. ( al eerder in onze talkshow) en 2)  : Water wijst de weg, niets doen is geen optie. Kleine beetjes samen helpen een hoop en geven hoop. Met Heemraad Bas Knapp van het Hoogheemraadschap Rijnland. Er moet dringend wat gebeuren op lokaal en regionaal niveau tegen het mondiale klimaat-probleem. En dat kan ook. Wat is hier in Haarlem mogelijk?

https://verhalenhuishaarlem.nl/pec-events/creatieve-interventie-voor-moeder-aarde/(opent in een nieuwe tab)

https://verhalenhuishaarlem.nl/pec-events/waterplan-en-wijkvergroening/(opent in een nieuwe tab)

Aanmelden voor deze avonden bij het Verhalenhuis, Van Egmondstraat naast de Immanuelkerk, via  www.verhalenhuis-haarlem.nl . Op die site staan ook de overige activiteiten van dat festival in het Verhalenhuis zoals film, muziek, lezingen enz.

EN zegt het voort! Via  uw diverse kanalen.

Meer informatie over het hele festival en de overige activiteiten elders via : www.ecotripfestival.nl

Hieronder nog wat nadere info.

Vanuit hun zorgen om de opwarming van de aarde wilden de culturele organisaties in Haarlem een festival organiseren over duurzaamheid. Het bleek dat culturele makers van nu zich volop laten inspireren door maatschappelijke ontwikkelingen. Al snel haakten ook talrijke andere instellingen aan. Het resultaat is het EcoTrip Festival met een week lang cultuur, debat, gesprekken én daadwerkelijke actie. Ter inspiratie voor iedereen met het hart op de groene plaats!

Ik maak eenmalig gebruik van het mailbestand van onze maandelijkse radio-talkshow, omdat ik vermoed dat voor de meeste van jullie dit interessant zou kunnen zijn.

Milieu- vriendelijke groet en hopelijk tot ziens op een van deze 2 avonden!

Marcel Smeenk van DOCK

En Arno van der Vuurst van het Verhalenhuis

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem