Facelift Stuyvesanttunneltje

By 15 september 2015 2015 No Comments

In eerdere nieuwsbrieven en tijdens de jaarvergadering van afgelopen februari is er aandacht besteed aan de wens om het Stuyvesanttunneltje aan de behoeftes van deze tijd aan te passen. Constructieve gesprekken met de provincie en gemeente werden gestart, wat nu heeft geleid tot een bevestiging door de provincie om het tunneltje in 2016 door een aannemer te laten aanpassen. Het blijft een voetgangerstunneltje, maar de provinciale tunnel zal beter aansluiten op de gemeentelijke infrastructuur. De wijkraad heeft een aantal wensen kenbaar gemaakt en wordt intensief betrokken bij de ontwerpfase die nu intreedt. We zijn benieuwd hoe de ontwerper het tunneltje toegankelijker maakt voor mensen die hulpmiddelen nodig hebben.

Aan de bomenbuurtkant van het tunneltje wordt nagedacht over een verkeersdrempel met een zebrapad erop en aan de Krim kant wordt gesproken over een andere invulling van het stuk trottoir/asfalt over de Stuyvesantbrug.

De wijkraad houdt u op de hoogte en vervult tevens een liaisonrol door wensen van andere gebruikers zoals bezoekers van de Kennemer Sporthal en het Mendel College in het besluitproces mee te nemen.

Stuyvesanttunneltje gezien vanaf de Krim kant

Stuyvesanttunneltje gezien vanaf de Krim kant

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem