Gem. Haarlem Projecten 2023-03-02: Uitnodiging officiële opening fietspad Rijksstraatweg.

                                                     

Geachte heer, mevrouw,

Eind 2021 is aannemer Van Gelder begonnen met de fietspaden van de Rijksstraatweg en Schoterweg op te knappen. Er zijn kilometers betonplaten aangebracht die de wortelopdruk van de bomen kunnen weerstaan. Daarmee is het comfort voor de fietsers flink toegenomen. Op dit moment worden de  laatste werkzaamheden verricht.

Uitnodiging feestelijk moment 10 maart

Ook u heeft een bijdrage geleverd aan het project of de voorbereidingen. Graag nodig ik u uit voor het feestelijke moment voor het fietspad. We kijken terug op een geslaagd project met een comfortabel fietspad als eindresultaat.

Op 10 maart 2023 zijn we met het projectteam aanwezig om koffie en iets lekkers uit te delen aan bewoners en fietsers. Om 14.15 uur is wethouder Berkhout aanwezig op de locatie bij de Vergierdeweg. Wij kijken dan graag samen met u terug op de voorbereidingen en de uitvoering.

Aandenken

De wethouder overhandigt u graag een speciale sleutelhanger. Aan deze sleutelhanger zit een bijzonder verhaal. De sleutelhanger is via MAAK uit de Waarderpolder gemaakt van de kratjes die we verwijderd hebben uit het fietspad. Deze kratjes waren in de grond geplaatst om de boomwortels op hun plek te houden. Helaas leverde dit niet het gewenste effect op.

Met het nieuwe fietspad zijn de kratjes niet meer nodig. Daarom hergebruiken we deze op een circulaire manier. Een klein deel krijgt een 2e leven als sleutelhanger, maar het grootste deel van de vrijgekomen kratjes wordt omgevormd tot bijvoorbeeld stadsbankjes voor Spaarnelanden via MAAK uit de Waarderpolder.

Wij hopen u op 10 maart te treffen. Bij slecht weer gaat de actie niet door. Indien u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, willen wij u bij deze bedanken voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Theo Mulder ,

Procesmanager Gemeente Haarlem

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem