HD 2021-08-27: Wijkraad De Krim vangt bot bij de Raad van State

By 30 augustus 2021 2021 No Comments

Wijkraad De Krim vangt bot bij de Raad van State

 Wijkraad De Krim heeft deze week bij de Raad van State bot gevangen met haar kritiek op verzamel-bestemmingsplan Overdelft.

In een einduitspraak keurt de hoogste bestuursrechter het plan dan ook geheel goed. Het verzamelplan fungeert vooral als opstapje naar het alomvattende omgevingsplan dat na de invoering van de zogenoemde Omgevingswet het bestemmingsplan gaat vervangen. Alleen wanneer die Omgevingswet wordt vastgesteld door de Tweede Kamer, is nog ongewis.

Desalniettemin hield wijkraad De Krim vast aan haar kritiek op het verzamelplan, dat een samenvoeging is van een vijftal kleinere Haarlemse deelplannen. Hans Pos van de wijkraad zei eerder tijdens de rechtszaak dat het Overdelft-plan niet, of nauwelijks rekening houdt met een aantal cruciale toekomstige ontwikkelingen. Zoals de bouw van een nieuwe turnhal en een fietstunnel onder het spoor. Zo liggen er volgens Pos al plannen om de turnhal tot tweeduizend vierkante meter flink groter te maken dan de in het plan gereserveerde negenhonderd vierkante meter.

Daardoor zou de geplande fietstunnel voor een verbinding tussen Haarlem en Bloemendaal niet door kunnen gaan. Volgens de Raad van State staat de gemeente Haarlem terecht op het standpunt dat die plannen onvoldoende concreet zijn en waren om in dit ’conserverende’ Overdelft-plan mee te nemen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem