HD 2022-07-15: Nederland na spectaculair slot in finale.

By 15 juli 2022 2022 No Comments

Nederland na spectaculair slot in finale

Curaçao verrast USA tijdens halve finale van Honkbalweek

Theo Plasschaert

Haarlem

Het Nederlands team heeft zich donderdagavond op spectaculaire wijze geplaatst voor de finale van de Honkbalweek.

In de zevende en in principe laatste slagbeurt leek een schlemielige 1-0 nederlaag tegen titelverdediger Japan een kwestie van een paar minuten. Maar toen brandde het team dat tot dat moment geen enkele honkslag had weten te slaan ineens los met een perfecte verre tweehonkslag van Neptuniaan Dwayne Kemp waarop Sharlon Schoop (met vier wijd op de honken gekomen) de niet meer verwachte gelijkmaker kon scoren. Kemp zelf zette het winnende tweede punt op het bord na een tik van catcher Sicnarf Loopstok.

Werper Lars Huijer van HCAW kon zijn geluk niet op want in de eerste inning was hij betrokken bij het enige Japanse punt na een knullige veldfout van eerste honkman Selassa. Hij groeide echter in de wedstrijd en eindigde met de fraaie cijfers 4-0-2. ,,Dit is honkbal, het is pas klaar als de allerlaatste bal is gegooid of geslagen en dat allemaal voor eigen publiek. Dat ik nog een spike van een schoen door een vingernagel kreeg doet ongelooflijke pijn, maar dat is maar even niet anders. We zijn weer klaar voor een mooie finale tegen een fantastische tegenstander.”

Vergeten was ineens het fabelachtige goede veldspel van de Japanse studenten. Het was smullen voor de liefhebbers met een aantal ongelooflijk goede vangballen in het midveld en een aantal ’strepen’ naar de honken.

Grote vreugde dus op de tribunes en bij de organisatie door de finaleplaats voor Oranje vanwege het onverwachte scoreverloop. Maar minstens zo verrassend is de andere finalist Curaçao. De eilandbewoners vervingen Taiwan, dat vanwege coronaperikelen een uitreisverbod naar Nederland had, en maakten hun komst helemaal waar. Zij speelden hun halve finale tegen team USA, dat bestaat uit de beste Amerikaanse collegespelers. Aan het einde van de zevende inning was de stand 2-2 waarna via het tiebreaksysteem de winnaar tevoorschijn moest komen. Pas in de tiende inning en na een gevecht van drie en een half uur werd het winnende derde punt gemaakt. Met alle honken bezet kreeg Riordan Windster de bal tegen zich aan gegooid waardoor Daren Seferina het beslissende punt kon maken.

In de ochtenduren legde Cuba beslag op de vijfde plaats door Italië met 5-1 te verslaan.

De finale begint vrijdagavond om 19 uur. In de poulefase wist Curaçao Nederland met 8-6 te verslaan.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem