HD (Regio) 2021-10-01: Extra raadsvergadering over tweet CDA-wethouder Rog

By 2 oktober 2021 2021 No Comments

Marlies Vording

Extra raadsvergadering over tweet CDA-wethouder Rog

Haarlem De gemeenteraad van Haarlem last aanstaande dinsdag een extra vergadering in naar aanleiding van de tweet van CDA-wethouder Michel Rog. Dat gebeurt op aandringen van een aantal oppositiepartijen.

Oppositie eist uitleg over steunbetuiging aan Mona Keijzer.

Maandag schreef de wethouder op Twitter dat hij zich kan vinden in de argumentatie van de ontslagen staatssecretaris Mona Keijzer (CDA). De politica nam openlijk afstand van het coronabeleid van het demissionaire kabinet.

Rog stak haar een hart onder de riem en tweette dat ook hij vindt dat de coronapas tot verdeeldheid binnen de samenleving leidt. CDA-burgemeester en partijgenoot Jos Wienen zette het landelijk beleid afgelopen zondag in televisieprogramma Buitenhof juist kracht bij.

ActiePartij, SP, Hart voor Haarlem, Jouw Haarlem, Liberaal Haarlem en OPHaarlem vroegen diezelfde maandag al een extra raadsdebat aan. Zij willen onder meer weten of het college op de hoogte was van de houding van wethouder Rog ten opzichte van de coronapas.

De extra raadsvergadering heeft dinsdag plaats op de Zijlpoort en begint om 19.30. Het debat is te volgen via haarlem.notubiz.nl

20210532933 Aanvraag extra raadsvergadering conform art. 17 lid 2 GW door de fracties Actiepartij, SP, HvH, Jouw Haarlem en OPHaarlem

20210532933 Persbericht Statement college Haarlem over uitvoering Coronabeleid

Tweet wethouder Rog

Vragen Actiepartij tav de coronapas en het -beleid,

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem