HD (Regio) 2021-09-28: CDA-wethouder Michel Rog steunt Mona Keijzer

By 28 september 2021 2021 No Comments

CDA-wethouder Michel Rog steunt Mona Keijzer

De Haarlemse CDA-wethouder Michel Rog (Financiën) spreekt op Twitter zijn steun uit voor de ontslagen CDA-staatssecretaris Mona Keijzer. Daarmee staat hij lijnrecht tegenover zijn college- en partijgenoot burgemeester Jos Wienen.

’Zonde dat Mona Keijzer de landelijke politiek verlaat’, schrijft de wethouder. Hij noemt haar ontslagbrief ’sterk’ en spreekt daar zijn respect voor uit. ’Als mede-CDA’er helemaal eens: de coronapas leidt tot tweedeling in de samenleving, staat op gespannen voet met vrijheidsrechten en is niet proportioneel.’

De uitspraak is opvallend omdat burgemeester Jos Wienen de uitlatingen van de inmiddels ontslagen staatssecretaris Mona Keijzer over de coronapas ’heel onverstandig’ noemde ,,Deze maatregelen waren juist bedoeld om de horeca weer meer ruimte te geven’’, zei hij zondagochtend in het programma Buitenhof. ,,Openlijk de maatregelen in twijfel trekken als je er nota bene over gaat, helpt niet.’’

De tweet van Michel Rog heeft in een paar uur tijd al een hoop losgemaakt bij de Haarlemse politiek. ’Welke boodschap draagt het Haarlemse college nu uit?’, vraagt Dilia Leitner (D66) zich hardop af. ’Over tweedeling gesproken, die wakker je met dit soort tweets alleen maar aan!’, schrijft Moussa Aynan (Jouw Haarlem). De Haarlemse VVD voelt donderdag tijdens het wekelijkse vragenuurtje het college aan de tand over de kwestie.

Veel likes

Bij andere twitteraars doet het bericht het goed: maandag aan het begin van de avond hebben al meer dan 1400 mensen op ’like’ gedrukt.

’Zonde dat zij de landelijke politiek verlaat’

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem