HD (Regio) 2021-10-07: Debat over corona-uitspraken wethouder Rog uitgesteld

By 7 oktober 2021 2021 No Comments

Debat over corona-uitspraken wethouder Rog uitgesteld

 De voor gisteravond geplande extra raadsvergadering over de uitspraken van wethouder Michel Rog (CDA) over het coronabeleid is uitgesteld. Rog heeft oogproblemen en is tijdelijk afwezig.

Rog sprak vorige week op Twitter zijn steun uit aan staatssecretaris Mona Keijzer, die het coronabeleid van het kabinet afviel en vervolgens werd ontslagen. Ze betwijfelde wat het nut is van het toegangsbewijs nu er een hoge vaccinatiegraad is bereikt en de ziekenhuizen niet volstromen met coronapatiënten.

’Als mede-CDA’er helemaal eens’, twitterde Rog. ’De #coronapas leidt tot tweedeling in de samenleving, staat op gespannen voet met vrijheidsrechten en is niet proportioneel.’

De uitspraak was des te opvallender omdat burgemeester Jos Wienen een dag eerder de uitlatingen van Keijzer ’heel onverstandig’ had genoemd.

ActiePartij, Hart voor Haarlem, Jouw Haarlem, Liberaal Haarlem, SP en OPHaarlem vroegen diezelfde maandag een extra raadsdebat aan.

De raadsvergadering donderdag gaat wel gewoon door. Wethouders Floor Roduner en Robbert Berkhout vallen voor hem in. Rog hoopt zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Wanneer het spoeddebat alsnog kan worden gehouden, is onduidelijk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem