Informatie over invoering milieuzone in Haarlem

By 11 november 2020 2020 No Comments

Beste heer, mevrouw,

Op 27 oktober heeft het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlem het voornemen bekend gemaakt om per 1 januari 2022 een milieuzone in te voeren. Het betreft een milieuzone in het Centraal Stedelijk Gebied van de gemeente waarbinnen vrachtwagens alleen nog zijn toegestaan wanneer zij minimaal voldoen aan emissieklasse 6.

Het ontwerp-besluit ligt sinds vrijdag 6 november ter inzage op www.haarlem.nl/milieuzone. Wij nodigen u uit om van het ontwerp-besluit kennis te nemen. Daarnaast vragen we u vriendelijk om, wanneer u een belangenorganisatie bent, het instellen van de milieuzone en de inspraakmogelijkheid onder de aandacht te brengen van uw leden of aangesloten personen en organisaties.

Belanghebbenden kunnen op dit ontwerp-besluit een zienswijze inbrengen via een mail aan milieuzone@haarlem.nl of via de post. Op de website vindt u hierover meer informatie.

Het instellen van een milieuzone per 1 januari 2022 loopt vooruit op het voornemen om per 1 januari 2025 in hetzelfde gebied een nul-emissiezone in te voeren voor stedelijke distributie. Na invoering van de nul-emissiezone mag stedelijke distributie via vrachtwagens of bestelwagens enkel nog plaatsvinden met emissieloze voertuigen. Haarlem loopt in deze ontwikkeling mee met het landelijke voornemen om 30 tot 40 van dergelijke nul-emissiezones in te stellen.

Voor meer informatie over het ontwerp-besluit om een milieuzone in te stellen of over het voornemen om in 2025 een nul-emissiezone in te voeren kunt u contact opnemen met Marc Plantaz (beleidsadviseur) of Walter Vroom (procesmanager) van de gemeente Haarlem. Beiden zijn te bereiken via 14 023 of via milieuzone@haarlem.nl.

Vriendelijke groeten,

Marc Plantaz, Walter Vroom

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem