Marc Plantaz 2022-01-28: Lijst van meetpunten Actie meten luchtkwaliteit en link naar kaartje

By 28 januari 2022 2022 No Comments

Beste wijkraden

Hierbij een update over de voorbereidingen voor de metingen.

Volgende week gaat de GGD-Amsterdam de buisjes ophangen, ik hoor nog welke dag en zal dat dan nog doorgeven. Ze hebben hun route wel al gemaakt.

In totaal heb ik meetpunten van 28 wijkraadsgebieden doorgekregen. Een paar overgebleven metingen zijn benut om onder meer wat meer punten in Schalkwijk te plaatsen, ook met het oog op de vele ontwikkelingen daar, en een paar andere op plekken die relevant kunnen zijn voor vergelijking met andere locaties.

In totaal zijn het 37 meetlocaties; tezamen met de 24 al gestarte herhalingsmetingen op eerdere locaties (waaronder een reeks in verband met de milieuzone) hebben we daarmee dit jaar metingen op dik 60 locaties!  Het googlemapskaartje waar we de metingen nu preciezer ingezet hebben (rood= meetpunten uit de actie, blauw=eerdere metingen die herhaald worden) ziet er best wel indrukwekkend uit.

De link hiernaar is  Kaart actie meten luchtkwaliteit Haarlem.

De locaties verschillen in meetdoelen die een wijkraad ermee beoogt: representatieve meting voor de wijk, of juist punten langs de drukste wegen, metingen bij scholen, op of nabij kruisingen. Ook verschillen ze in type ophangpunt: regenpijpen, lantaarns en verkeersborden. De afstand tot de as van de weg kan soms nogal verschillen tussen lantaarns / verkeersborden en regenpijpen; bij vergelijking met modelresultaten moeten we daar straks wel rekening mee houden.

Wat betreft de regenpijpen heeft de GGD aangegeven, -in weerwil van wat ik eerder aan sommigen van jullie desgevraagd bericht heb-, dat ze toch liever hebben dat bewoners vooraf ingeseind worden. Ik zal vrijdag (vandaag) een rondje maken om in elk geval een flyer hierover bij deze adressen te bezorgen. Mochten er vanuit de wijk al bewoners ingeseind zijn, mail me dan svp even.

Dat betreft 9 adressen; bij enkele andere met regenpijp is de bewoner er al bekend mee, o.a. als de locatie eerder ook al eens bemeten is.

Indien jullie info op jullie sites willen zetten is dat prima (ook de presentaties en het kaartje of de link); wel kan het zijn dat er nog updates komen op het kaartje of de adressenlijst als de GGD de buisjes definitief heeft opgehangen. Omdat het bij het ophangen ter plekke toch minder geschikt blijkt (komt zelden voor, het wordt dan wschl een adres/ lantaarnpaal zo dicht mogelijk in de buurt).

Ik heb zelf de projectpagina nog niet, dat wordt volgende week.

Als ik de flyer heb zal ik deze ook nog even rondsturen.

Tot zover, dank nog eens voor jullie deelname!

Met vriendelijke groet,

Marc

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem