Mooi door Noord 2021-03-03: Editie maart – Input gevraagd nieuwsbrief met thema ‘Eenzaamheid onder bewoners’

By 3 maart 2021 2021 No Comments

Beste relaties,

Het gebiedsteam Noord van de gemeente Haarlem, organiseert elk jaar een netwerkbijeenkomst genaamd ‘Mooi door Noord’. Deze bijeenkomst vindt drie keer per jaar plaats rondom een thema of aantal onderwerpen en is bedoeld voor alle netwerkorganisaties in Haarlem-Noord. De bijeenkomsten zijn bedoeld om elkaar op een laagdrempelige wijze te ontmoeten en op een informele manier informatie uit te wisselen en de samenwerking te versterken. De reacties waren tot nu toe zeer positief. Mooi door Noord wordt gewaardeerd en gezien als een mooie manier om met elkaar in verbinding te zijn en blijven.

Door de coronacrisis kunnen de netwerkbijeenkomsten helaas niet fysiek plaatsvinden. Er is daarom wederom gekozen voor een online nieuwsbrief, zodat iedereen in Noord toch op de hoogte kan blijven van relevante onderwerpen. In juni en november vorig jaar is deze nieuwsbrief al eens verschenen.

Voor de nieuwsbrief van maart zijn verschillende onderwerpen bedacht. Een van de onderwerpen is ‘eenzaamheid onder bewoners’. Daarbij spelen verschillende vragen zoals: ‘Wat doet corona met bewoners?’ en ‘wat heb je, als organisatie,  het afgelopen jaar gemerkt op het gebied van eenzaamheid?’ Ook zijn wij benieuwd waar bewoners hun kracht vandaan halen in deze tijd en of er ook verrassende dingen ontstaan zijn, zoals mooie initiatieven. Tot slot vragen wij ons af of bewoners een hulpvraag hebben en zo ja; wat is deze dan, wie heb je ervoor nodig en hoe kunnen ze jou bereiken? We beseffen terdege dat het begrip “bewoners” heel breed is. Dat is juist ook de bedoeling; jong, oud, gezond, hulpbehoevend. Dat kan allemaal en komt overeen met de samenleving op straat.

We zouden het fantastisch vinden als u over dit onderwerp een korte tekst van maximaal 300 woorden aanlevert. De vorm laten wij geheel aan u over. U kunt denken aan: een interview door een begeleider met een (jonge of oude) cliënt, een (nieuws)bericht over een initiatief in de wijk, een professional die vertelt, etc. Als het kan, liefst met een foto, uiteraard met uitdrukkelijke toestemming. De deadline voor het aanleveren van de tekst is maandag 8 maart om 9.00 uur.

De tekst met foto kunt u mailen naar noord@haarlem.nl Graag met een cc aan Kaylie-Romee van der Meulen via kvandermeulen@haarlem.nl

Heeft u vragen, bel me gerust op 06 46 21 50 23.

Hartelijk dank,

namens het gebiedsteam Noord,

Anita Jonk, Emma Huiberts, Judith Leegwater, Kaylie-Romee van der Meulen en Hans Vriend,

Rizgar Parlak

Gebiedsverbinder Haarlem Noord

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem