Nieuwe regionale informatie.

By 28 oktober 2020 2020 No Comments

Gemeente, woonplaats, postcode, wijk en buurt data 2020.

Nieuwe regionale informatie.

Open Info

Hallo,

Vandaag is het zover!

Ik ben enthousiast om aan te kondigen dat er nu héél véél nieuwe data beschikbaar is!

Zowel de pagina’s op AlleCijfers als de PDF en Excel downloads zijn vernieuwd.

Hier krijg je alle informatie

Nieuwe regionale informatie op AlleCijfers.nl en OpenInfo.nl

Duidelijke informatie in cijfers en grafieken. Met meer dan 100 onderwerpen tot op buurt niveau. Uit diverse officiële bronnen, minimaal ieder kwartaal bijgewerkt en nu met de indeling voor 2020 en de eerste set cijfers voor 2020!

De informatie over Nederland, de provincies, gemeenten, woonplaatsen, postcodes, wijken en buurten is bijgewerkt. Hierbij zijn de nieuwe gebiedsindelingen voor 2020 en de meest recente jaargegevens gebruikt.

Zowel de pagina’s op AlleCijfers als de PDF en Excel downloads zijn vernieuwd.

Bekijk de informatie

Nieuwe regionale informatie 2020

 

 

Op AlleCijfers.nl en in de downloads van OpenInfo.nl vind je héél véél informatie voor Nederland en per provincie, gemeente, woonplaats, wijk en buurt!

Er is veel informatie per gebied rond diverse thema’s. Zoals bevolking, bijvoorbeeld de verdeling naar leeftijdsgroepen, gezinssamenstelling, geslacht, autochtoon of Nederlands met een immigratie achtergrond,…, omgeving: landgebruik, afstand tot voorzieningen, woningen (aantallen, types, prijs ontwikkeling, gebruik, type eigendom,…), economie (inkomen van de inwoners, aantal bedrijfsvestigingen naar type) en diverse andere thema’s zoals autobezit en energieverbruik.

Gemeenten zijn onderverdeeld in woonplaatsen, wijken en buurten. Elke gemeente heeft minimaal één wijk en elke wijk is weer opgebouwd uit minimaal één buurt.

Gemeente, wijken en buurten worden gebruikt om statistieken te publiceren. Buurten tellen op tot wijken, wijken tellen op tot de gemeente. Woonplaatsen worden gebruikt om een deel van een gemeente een handige naam te geven en zijn onderdeel van het postadres. Woonplaatsnamen voeren vaak lang terug op de namen van steden en dorpen. Iedere officiële woonplaats valt binnen één gemeente.

Elke gemeente, woonplaats, wijk en buurt heeft een unieke code. Die van de gemeente, wijk en buurt zijn opgebouwd als gemeentecode van vier cijfers + twee cijfers die de wijkcode van zes cijfers uniek maken + twee cijfers die de buurtcode van acht cijfers uniek maken.

Bij het vaststellen van wijken is rekening gehouden met woonplaatsen: Grotere woonplaatsen kunnen worden opgedeeld in één of meerdere wijken. Zeer kleine woonplaatsen kunnen worden samengenomen tot één wijk.

Gemeenten, woonplaatsen, wijken en buurten hebben soms dezelfde naam. Door in de tabel op deze pagina op naam te zoeken wordt zichtbaar of een naam dubbel gebruikt wordt. Op de pagina’s met informatie per gemeente, woonplaats, wijk of buurt op AlleCijfers wordt ook aangegeven of dezelfde naam binnen de gemeente ook voor andere regio’s is gebruikt.

Postcodes hebben 2 functies: De postcode is een middel van voor het sorteren en bezorgen van post en pakketten. En de postcode is – in combinatie met huisnummers- een belangrijke identificatie code voor locaties. Voor het numerieke deel van de postcode (de vier cijfers) is veel informatie op AlleCijfers beschikbaar en in de downloads op service.openinfo.nl per gemeente en de downloads voor Nederland. De volledige postcode (6 posities) geeft een preciezer beeld van een kleiner gebied (er zijn meer dan 450.000 postcodes in Nederland). Deze gegevens zijn bij het CBS aangekocht en in overleg als maatwerk leverbaar.

Alle Cijfers

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem