Nieuws uit Noord 2021-01-07: Radio-Talkshow maandagavond 5 juli programma

ATTENTIE:

Een attente lezeres zag dat de verkeerde, vorige datum in onderstaand persbericht staat. Foutje.

Maar dit bericht gaat dus echt over Maandagavond 5 juli!

 

Lief, leed en troost in Haarlem-Noord in radio-talkshow ‘Nieuws uit Noord’

In Haarlem Noord gebeurt van alles, zichtbaar of minder zichtbaar. Tijdens de maandelijkse radio-talkshow van ‘Haarlem Leeft! – Nieuws uit Noord’ worden nieuwe ontwikkelingen, projecten en speciale activiteiten in dit grote stadsdeel besproken met allerlei gasten. In de komende thema-uitzending op maandag 7 juni van 19-21 uur gaat het vooral over kleinschalige projecten rond lief, leed en troost, die het leven van buurtbewoners kleur en moed geven.

Jouw straat kan nu een lief-en-leed-straat worden met 2 gangmakers en een geldpotje om buren op bepaalde momenten een hart onder de riem te steken en op een leuke manier contact te leggen. Vanwege een vrolijke gebeurtenis, zoals huwelijk, geboorte of behaald diploma. Of bij ziekte, verlies van een dierbare, en als welkom bij nieuwe bewoners. Een oud en goed gebruik in een nieuw jasje. Gea en Susanne van welzijnsorganisatie DOCK vertellen er over.

De Haarlemse stichting Nabestaandenzorg geeft hulp en advies bij rouw, verlies en nalatenschap. Ze hebben een informatiepunt bij De Sterrenheuvel aan de Vergierdeweg, met inloopochtenden, individuele gesprekken en een gespreksgroep ‘Verder na verlies’. Ook bezorgen ze op verzoek een bos bloemen als steun in de rug en gaan ze in augustus starten met ‘troost-tassen’. Wat zit daar in? Jos Vermij interviewen we over al hun waardevolle initiatieven.

Verder weer allerlei nieuws uit Noord  en diverse tips. En help deze talkshow met een concrete tip over kleine en lieve initiatieven in Noord, die best eens genoemd mogen worden, en mensen helpen omdat er echt liefde in zit. Mail deze tip uiterlijk maandagmiddag 5 juli 14.00 u. naar : msmeenk@dock.nl, dan noemen we het in deze talkshow!

In de rubriek Sport in Noord vertelt Lisa den Ouden van Sportsupport over de komende fiets-vierdaagse in augustus waar iedereen aan kan deelnemen en over Sportlab Haarlem, een sportieve proeftuin.

Ter afsluiting weer een mooi en toepasselijk verhaal uit het leven gegrepen van verhalenverteller Henny Hofsté.

Elke eerste maandagavond van de maand hoor je dat Haarlem-Noord Leeft, met allerlei nieuws en muziek.

Makers: Marcel Smeenk  buurtwerker van DOCK-welzijn en Arno van der Vuurst van Verhalenhuis Haarlem.

Met de ene maand een Sport-in-Noord-rubriek en de andere maand een nieuwe boeken-uit-Noord-rubriek.

De live-talkshow is tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op Haarlem105, via de radio op FM 89,9, met visual radio op hun website haarlem105.nl of via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of Ziggo.

Uitzending gemist

U kunt de interviews uit de Haarlem Leeft! – Nieuw in Noord uitzendingen terugluisteren vanaf een paar dagen later, op haarlem105.nl bij ‘gemist’, of op de Facebook en Soundcloud pagina van Haarlem105.

En heb je een tip voor onze talkshow, mail die dan tijdig door : Help deze talkshow met een concrete tip over kleine en lieve initiatieven in Noord, die best eens genoemd mogen worden, en mensen helpen omdat er echt liefde in zit.

Mail deze tip uiterlijk maandagmiddag 5 juli 14.00 u. naar : msmeenk@dock.nl, dan noemen we het in deze talkshow!

Met onze vriendelijke groet en dank!

Arno van het Verhalenhuis en Marcel van DOCK Noord

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem