Nieuws uit Noord 2021-01-27: Radio- Talkshow Nieuws uit Noord ma. avond 1 februari

By 27 januari 2021 2021 No Comments

Beste lezer en luisteraar,

Hierbij ons persbericht over onze komende radio-talkshow over Haarlem Noord  op maandagavond 1 februari met weer 3 interessante gasten :

  • wijk-wethouder Michel Rog,
  • wijkfotograaf Rob Ouwerkerk en
  • Noord-boeken-specialist Anneke Lissenburg.

Luisteraars welkom, zegt/mailt het voort, zet het op jullie website e.a.

Met onze vriendelijke groet!

Arno van het Verhalenhuis en Marcel van DOCK Noord


PERSBERICHT   RADIO-TALKSHOW  NIEUWS UIT NOORD  maandagavond 1 februari

Met de nieuwe wijk-wethouder voor Noord Michel Rog, een wijkfotograaf en boeken uit Noord

Maandagavond 1 februari kun je weer luisteren naar de radio-talkshow Nieuws uit Noord, live op Haarlem105 van 19.00-21.00 uur.

Elke maand aandacht voor nieuwe ontwikkelingen, projecten, en speciale activiteiten in dit grootste stadsdeel van Haarlem, met gasten. Ben je weer goed op de hoogte wat hier zoal speelt nu!

-O-

Haarlem Noord heeft na het vertrek van wethouder Merijn Snoek een nieuwe wijk-wethouder Michel Rog die bij het Ripperdapark woont en Noord dus aardig kent.

Michel Rog  gaat over : Openbare ruimte en groen, financiën en sport in Haarlem en volgt dus de ontwikkelingen in Noord extra. Daar gaan we dus vragen over stellen. Ook over zijn kijk op Noord, wat Noord nodig heeft volgens hem en wat zijn visie is op enkele actuele zaken in Noord.

Heeft u op zijn gebied een gerichte vraag aan hem, stuur die dan uiterlijk vrijdag 29 januari 10 u. naar : msmeenk@dock.nl,  dan leggen we die waarschijnlijk aan hem voor.

-O-

We blikken ook terug op de dreiging met rellen op het Marsmanplein en wat er zoal gebeurde qua voorzorgmaatregelen en ontmoedigingen, wat allemaal werkte toen gelukkig.

-O-

Er loopt nu in de Indische Buurt een heuse wijkfotograaf rond vanuit de website Haerlemsbodem.nl.

Rob Ouwerkerk interview ik over wat hem zoal opvalt hier en fotografeert. Mogelijk wat tips om je eigen buurt (in coronatijd) eens te fotograferen?

Op termijn willen we in wijkcentrum De Horizon een aantal van zijn foto’s exposeren.

-O-

In onze boekenrubriek over/uit Noord zal Anneke Lissenburg van de voormalige boekenwinkel Gilissen en co, aandacht schenken aan de boeken: Na het Achterhuis van Bas van  Benda Beckmann en Hou het stil, een thriller van Wim Bax.

Ze eindigt met een mooi gedicht over Haarlem Noord van de bekende stadsdichteres Willemien Spook, in het kader van de poezieweek. Mis het niet!

-O-

Verder natuurlijk weer divers nieuws uit Noord, kort en krachtig en wat tips Onze verhalenverteller Henny Hofsté zorgt weer voor een mooi verhaal ter afsluiting van de avond. Alles wordt afgewisseld met smakelijke muziek-vitamines. Er mag op gedanst worden thuis!

-O-

Deze maandelijkse talkshow komt live vanuit de studio van Haarlem 105, aan de Zijlweg Zijweg 10. Weer coronaproof en volgens de lockdown-richtlijn waarin zo’n radio-talkshow mogelijk is.

Met de presentatoren Arno van der Vuurst van het Verhalenhuis en Marcel Smeenk van welzijnsorganisatie DOCK- Noord.

  -O-

Dit programma waarin je merkt dat Haarlem en zeker – Noord Leeft, is te beluisteren en terug te luisteren via de website  www.haarlem105.nl en op de radio via FM 89,9.

Ook via uw televisie vindt u radiozenders en dus ook Haarlem105.

Zegt het voort en luister mee!

Marcel Smeenk

DOCK Haarlem Noord

Email: msmeenk@dock.nl

 

 

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem