Organisatie Woonoproer Haarlem (Nina Hosseini) 2022-01-24: Contact omtrent woondemonstratie

By 24 januari 2022 2022 No Comments

Beste vertegenwoordigers van de wijkraad,

Op zondag 27 februari om 2 uur zal er een grootschalige demonstratie plaatsvinden in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem, waarin Haarlemmers hun woonrecht zullen opeisen. Dit protest krijgt de naam WOONOPROER. Wij, de organisatie van dit Haarlemse woonprotest, vroegen ons af of er binnen jullie wijk animo is om aan te sluiten bij onze demonstratie en eventueel jullie visie met ons te delen.

Met de demonstratie spreken wij onze ontevredenheid uit tegenover de landelijke en lokale overheden die verantwoordelijk zijn voor het creëren van de wooncrisis waarin wij nu zitten. Wij eisen ons woonrecht op en zijn daarmee onderdeel van een grotere landelijke woonbeweging, waaruit al succesvolle woonprotesten zijn voortgekomen in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Binnen deze woonbeweging hebben wij expliciet oog voor mensen in precaire woonsituaties, zoals dak- en thuisloze mensen, mensen met een laag inkomen en/of mensen van kleur die vanwege gentrificatiebeleid zijn verdreven uit hun wijk, mensen in sociale huurwoningen met achterstallig onderhoud, mensen met een beperking wiens woning niet toegankelijk genoeg is, mensen die maandelijks niet kunnen rondkomen vanwege hun hoge huren en andere mensen die in constante onzekerheid leven vanwege hun woonsituatie.

Vanuit jullie inzet voor de wijkraad hebben jullie waarschijnlijk veel kennis en ervaring met het lokale woonbeleid en de gevolgen hiervan binnen de wijk. Wij horen heel graag de ervaringen van bewoners en zouden dit graag meenemen in ons programma. Ook zouden we het waarderen als Haarlemse bewoners via de wijkraden gemobiliseerd zouden kunnen worden om aan te sluiten bij de woondemonstratie op 27 februari. Met deze mail sturen wij daarom een vrijblijvende uitnodiging om contact met ons op te nemen indien jullie een rol voor de wijkraad zien in de Haarlemse woonbeweging.

Mochten jullie interesse hebben om aan te sluiten bij de woonoproer, dan zouden we jullie graag eerst willen vragen om onze eisen op de website https://www.woonoproer.nl/eisen te bekijken om te beoordelen of jullie deze onderschrijven.

Als jullie je kunnen vinden in onze standpunten, komen we graag in contact. We zijn bereikbaar via woonoproer@gmail.com en meer informatie over onze demonstratie is te vinden op onze website, instagram, het facebook evenement of in de media.

Met vriendelijke groet,

Namens de organisatie van de Woonoproer Haarlem,

Saskia Burggraaf en Nina Hosseini

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem