NOORD 2021-08-25: Aankondiging Corona Herstelsubsidie (start 31 augustus)

By 25 augustus 2021 2021 No Comments

Beste wijkraden,

U ontvangt dit bericht om u te wijzen op de start van de Corona Herstelsubsidie op 31 augustus. Vanaf die dag kan iedereen die in Haarlem werkt of woont een aanvraag indienen voor kleinschalige activiteiten die bijdragen aan het herstel van de stad. Dit geldt naast inwoners en ondernemers, ook voor ZZP’ers, culturele en maatschappelijke organisaties en (sport)verenigingen. Per aanvraag is er een financiële bijdrage tussen de €500 en €10.000 beschikbaar indien voldaan wordt aan de voorwaarden.

Het doel van het college is het mogelijk maken van plannen uit de stad gericht op ontmoeting, verbinding en het heropenen van de lokale samenleving en economie. De nadruk ligt op initiatieven voor en door kwetsbare groepen en zwaar getroffen sectoren. Zie voor de voorwaarden en meer informatie: http://www.haarlem.nl/coronasubsidie Dit is ook de plek waar vanaf 31 augustus de aanvragen gedaan kunnen worden.

Kent u mensen of organisaties die mogelijk hier mogelijk gebruik van willen maken? Stuur deze mail dan vooral door. Vragen of opmerkingen kunt u sturen aan coronasubsidie@haarlem.nl

Naast deze subsidie stelt het college met het Herstelpakket Coronacrisis ook extra middelen beschikbaar voor ondersteuning van de horeca en cultuursector. En voor de verbetering van de leefbaarheid in kwetsbare wijken ter stimulering van ontmoeting en gezondheid. De aanspreekpunten hiervoor zijn Anne-Ruth Leenman (Sociaal Domein) en Jessica Kroskinski (Economie, Cultuur, Duurzaamheid en Wonen).

Vriendelijke groet!

 

Kim de Jong

Projectleider Haarlem Corona Herstelsubsidie

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem