Noord 2022-05-03: UITNODIGING Netwerkbijeenkomst Mooi door Noord – wo. 18 mei, inloop 15.30 uur – Koningkerk, Kloppersingel 57

Beste partner uit Noord,

We zijn blij om jullie weer uit te kunnen nodigen voor een fysieke Mooi door Noord bijeenkomst! We geloven dat de kracht van het netwerk zit in de ontmoeting, inspiratie en het samen plannen maken. En dat kan natuurlijk het beste tijdens een fysieke bijeenkomst. Er ontstonden al veel nieuwe, soms onverwachte, contacten.

Dit willen we graag woensdag 18 mei van 16.00 tot 20.00 uur met jullie voortzetten. Locatie:  Koningkerk, Kloppersingel 5 in Haarlem. Inloop vanaf 15.30 uur. Wij zorgen voor het eten.

 Wat gaan we 18 mei doen?  

We denken graag samen met jou na over de wat de belangrijke opgaven zijn waar we de komende jaren in Noord aan gaan werken. Daarnaast zorgen we voor genoeg ruimte om bij te kunnen praten. We hebben elkaar immers al lange tijd niet meer in deze setting gesproken.

 De Gebiedsopgave 2023-2026

Gebiedsteam Noord werkt samen met collega’s aan de Gebiedsopgave 2023-2026. In zo een opgave staat beschreven waar de komende vier jaar in stadsdeel Noord aan gewerkt gaat worden. We gaan graag met het netwerk in gesprek over welke thema’s belangrijk zijn, waar kansen liggen en met wie we kunnen samen aan thema’s kunnen werken. In de Gebiedsopgave staan de hoofdlijnen beschreven, elk jaar wordt vanuit het Gebiedsplan een opgave geconcretiseerd in activiteiten en maatregelen.

Om het gesprek aan te gaan heeft het gebiedsteam een aantal thema’s geformuleerd. Dit op basis van gebiedsanalyses en signalen uit de wijken. We gaan in verschillende groepjes uiteen om te horen wat er speelt binnen de verschillende thema’s.

  1. Groen en klimaat (meer ruimte voor groen, klimaatadaptatie, etc.);
  2. Mobiliteitstransitie (balans in mobiliteit in de toekomst);
  3. Groei van de stad (evenwicht in nieuwe woningen en openbare ruimte);
  4. Meer bewoners doen actief mee in de samenleving (meer kansen voor jeugd, aandacht voor zelfredzaamheid en bewonersinitiatieven);
  5. Iedereen voelt zich thuis in de wijk (leefbaarheid, sociale samenhang, meer gebruik van spelen, bewegen, ontmoeten en verkeersveiligheid).  

Mocht je zelf iets met ons willen delen of mis je een thema? Laat het ons weten via noord@haarlem.nl Wij kijken of we dit kunnen inpassen in het programma. Dat kan overigens ook spontaan tijdens het in het programma gereserveerde onderdeel “zeepkist” waar ruimte is voor korte pitches.

Aanmelden kan via het formulier dat via e-mail verstuurd wordt of hier. !) Vergeet niet aan te geven of je mee-eet en dieetwensen hebt. 

Wij zien jullie graag de 18e mei!

Met vriendelijke groet,

Gebiedsteam Noord,

Hans, Anita, Anne, Emma, Rizgar en Judith

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem