NOORD 2023-01-05: Uitnodiging bijeenkomst wijkraden Noord over wijkplatforms – woensdag 25 januari a.s.

By 5 januari 2023 2023 No Comments

Beste wijkraden en dorpsraad in gebied Noord,

Half november bent u telefonisch benaderd door Diana van Loenen, gebiedswethouder Noord. Zij vertelde u dat het college voornemens is om de wijkraden om te vormen naar wijkplatforms. Op 15 december is dit besluit met de startnotitie over de wijkplatforms bekrachtigd door de gemeenteraad. Het onderwerp stond tevens geagendeerd bij het WBO overleg van 14 december. Ik ben met de aanwezigen in gesprek gegaan en heb vragen beantwoord.

Wij beseffen goed dat het omvormen van wijkraden tot wijkplatforms een aanzienlijke koerswijziging is waar u mogelijk vragen of zorgen over heeft. Of misschien heeft u al ideeën over de toekomst. Om die reden willen we het jaar 2023 gebruiken om hierover met u in gesprek te gaan, de mogelijkheden te verkennen om samen met u en alle relevante partijen wijkplatforms te vormen. We beginnen op 25 januari met een eerste bijeenkomst met de wijkraden in Noord. We willen het tijdens deze bijeenkomst met u hebben over uw vragen, zorgen en ideeën die u mogelijk heeft naar aanleiding van dit besluit.

Wethouder Van Loenen zal hier samen met de gebiedsmanager en gebiedsverbinder Noord en projectleider Guda Kay bij aanwezig zijn. Na deze bijeenkomst organiseren we in het eerste kwartaal van 2023 een tweede bijeenkomst waarin we samen met een breder netwerk van actieve partners tot (een) uitwerking van het idee van wijkplatform(s) kunnen komen.

De agenda is als volgt:

  1. Waarom wijkplatforms?
  2. Vragen en zorgen vanuit de wijkraden;
  3. Hoe komen we samen tot wijkplatforms?
  4. Planning komende tijden;
  5. Wat verder ter tafel komt.

Wij hopen u op woensdag 25 januari vanaf 20.00 uur (inloop 19.30 uur) bij Huis te Zaanen te mogen ontmoeten.

Voor nu wensen we u een verbindend 2023!

Hartelijke groet,

Rizgar Parlak

Gebiedsverbinder Noord

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem