Ons Buurtschap 2021-04-11: Zienswijze Mobiliteitsbeleid / Petitie burgerinitiatief Ons Buurtschap

By 11 april 2021 2021 No Comments

Geachte wijkraden,

Het mobiliteitsbeleid van de gemeente Haarlem ligt momenteel open voor inspraak. Als bewoners, verenigd in Ons Buurtschap, betrekken wij ons net als u op onze leefomgeving. Wij doen dit door deelname aan en ontwikkeling van het pilotproject iZoof Car Sharing, dat ten doel heeft om het eigen autobezit van de groeiende groep bewoners die dat willen, te converteren naar elektrisch autodelen. In dit participatieve project is e-autodelen een middel voor lagere parkeerdruk, meer ruimte op straat, betere luchtkwaliteit en warm buurtcontact.

Onze pilot is sinds juni 2018 actief in Ramplaankwartier, Planetenwijk en Vijfhoek, en inmiddels hebben wij contact met bewoners in verschillende andere wijken, die het initiatief graag naar hun buurt willen halen. Vanwege dit enthousiasme delen wij onze visie op het Mobiliteitsbeleid 2020-2040 in deze brede kring van wijkraden. Tevens doen wij een appèl op u in uw vertegenwoordigende rol, en hopen dat u onze visie tot zich wilt nemen, en zo mogelijk wilt betrekken in uw reactie op het mobiliteitsbeleid.

Tegelijkertijd staan we aan de vooravond van een politiek besluit (d.d. 15 april/a.s. donderdag) dat duidelijk maakt of de energie en betrokkenheid van dit bewonersinitiatief op de leefomgeving, de ruimte krijgt in Haarlem. Hiervoor zijn wij een petitie gestart, waarvoor wij graag uw steun vragen.

Direct naar ondertekening van de petitie:

https://petities.nl/petitions/haarlem-laat-bewonersinitiatief-toe-voor-de-leefbare-stad?locale=nl

Meer achtergrond over de petitie: 

https://haarlem.onsbuurtschap.nl/mobiliteit/stadsinitiatieven-zijn-aan-zet

Uw steun is zeer welkom!

Hartelijke groet,

Anna Richt Hannema
Bestuur Ons Buurtschap

Bijlage: Ons-Buurtschap_-_Inspraak-op-mobiliteitsbeleid_08042021

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem