Persbericht 2020-10-09: iZoof Carsharing

Centrum gaat iZoof uitproberen 

Veel Haarlemse centrumbewoners zien graag dat hun buurt autovrij wordt, en hebben de afgelopen jaren actief meegedacht over het verkeersplan in hun wijk. De huidige plannen gaan voor veel centrumbewoners niet ver genoeg. Door iZoof – ‘e-autodelen voor en door bewoners’- naar hun wijk te halen, zetten zij een volgende stap in de realisatie van hun ambities voor de buurt.

iZoof ondersteunt deze bewoners graag, en het pilot-samenwerkingsverband leent enkele deelauto’s uit aan centrumbewoners voor een uitprobeerperiode. Vijfhoek, Raaks en Doelen hebben al sinds 2018 oren naar het initiatief, zo bleek uit een gehouden onderzoek.

iZoof Car Sharing is een pilotsamenwerking van bewonersvereniging Ons Buurtschap en Spaarnelanden om stadsproblematiek rondom mobiliteit en ruimte in Haarlem het hoofd te bieden. Het doel is om met ‘e-autodelen voor en door bewoners’ onze stad ruimer, gezonder en socialer te maken.

Tijdens de pilot is een effectief, inclusief en betaalbaar autodeelconcept ontwikkeld, dat kan worden uitgerold over de hele stad. Verspreid over de hele stad willen bewoners het concept graag naar hun buurt halen. Maar ook landelijk valt dit innovatieve pilotproject op: Dagblad Trouw verkoos op 8 oktober 2020 dit bewonersinitiatief tot een plek in de eerste 50 van de Top 100 van Duurzame bewonersinitiatieven. Het is hiermee het enige Haarlemse initiatief in de Duurzame 100. 

Link: iZoof Car Sharing
Link: Ons Buurtschap Haarlem

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem