Persbericht 2021-06-13: Radio-Talkshow Groen Nieuws uit Noord ma. avond 7 juni

Persbericht

De vergroening van Noord en molen-energie in radio-talkshow ‘Nieuw in Noord’

In Haarlem Noord gebeurt veel, ook op groen-gebied. Tijdens de maandelijkse radio-talkshow van ‘Haarlem Leeft! – Nieuw in Noord’ worden nieuwe ontwikkelingen, projecten en speciale activiteiten in dit grote stadsdeel besproken met allerlei gasten.                                                              

In de komende thema-uitzending over Groen op maandag 7 juni van 19-21 uur gaat het onder meer over de vergroening van Noord, kansen, projecten en doeners, en molen de Veer met mogelijkheden.

Bieke van Hees is als actief wijkbewoner op diverse manieren bezig met de vergroening in Noord, vooral in de Indische buurt. Zij adopteerde een boomtuin, creëerde met anderen een nieuwe plantenborder aan de Rijksstraatweg, maakte een praktisch boekje met 30 vergroeningskansen in de Indische Buurt, en sprak met de wethouder voor Groen over meer inzet en budget vanuit de gemeente samen met bewoners en haar werkgroep Groen. Het wordt een groen interview!

Groen nieuws uit Noord is maandag de aangepaste nieuwsrubriek met allerlei groene lokale weetjes.

De uittips-rubriek voor Noord en omgeving voor de komende maand waarin meer mogelijk is, kent natuurlijk veel groene tips.

Ook de muziek tussendoor is opvallend groen geïnspireerd.

Henk Dirks is de molenaar van de Veer, bij Penningsveer, en maakt nu deel uit van het geheime genootschap van 22 fluisterende molens, die  ook aandacht vragen voor het mooie Noord-Hollandse landschap. Er is nu een fietstocht die vertrekt vanaf zijn water-molen. Hij heeft een goede tik van deze molen en we interviewen hem.

In de 2-maandelijkse boekenrubriek aandacht voor 2 boeken van schrijvers uit Haarlem Noord: ‘Aan zee’, van  Martin Hendrikma, vol verhalen,  en ‘Zonder titel’, een mooie jeugdroman van Erna Sassen.  Anneke Lissenberg vertelt erover.

Ter afsluiting weer een mooi en toepasselijk (groen?!) verhaal uit het leven gegrepen van verhalenverteller Henny Hofsté.

Elke eerste maandagavond van de maand hoor je dat Haarlem-Noord Leeft, met allerlei nieuws en muziek. Makers: Marcel Smeenk  buurtwerker van DOCK-welzijn en Arno van der Vuurst van Verhalenhuis Haarlem. Met de ene maand een Sport-in-Noord-rubriek en de andere maand een nieuwe boeken-uit-Noord-rubriek. De live-talkshow is tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op Haarlem105, via de radio op FM 89,9, met visual radio op hun website haarlem105.nl of via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of Ziggo.

Uitzending gemist

U kunt de interviews uit de Haarlem Leeft! – Nieuw in Noord uitzendingen terugluisteren op haarlem105.nl bij ‘gemist’, of op de Facebook en Soundcloud pagina van Haarlem105.

—————————————————————————————————————–

Marcel Smeenk
DOCK Noord

En Arno van der Vuurst van het Verhalenhuis.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem