NOORD 2021-09-02: Radio-Talkshow Nieuws uit Noord ma. avond 6 september 19-21 u. Haarlem105

By 2 september 2021 2021 No Comments

Persbericht

Hoe gaat het met de dieren in Haarlem-Noord? In radio-talkshow ‘Nieuws uit Noord’

In Haarlem Noord gebeurt van alles, met mensen en dieren. Tijdens de maandelijkse radio-talkshow van ‘Haarlem Leeft! – Nieuws uit Noord’ worden nieuwe ontwikkelingen, projecten en speciale activiteiten in dit grote stadsdeel besproken met allerlei gasten. In de komende uitzending op maandag 6 september van 19-21 uur gaat het over een aantal dieren in Noord. Ook kijken we terug op speciale leuke activiteiten in Noord, zoals Gluren bij de Buren, De Tegelwipactie, en de jaarmarkt van de Cronjestraat. Er kan weer meer!

In de komende 2 radio-talkshows willen we meer weten over gewenste en ongewenste dieren in Noord. Wiebe Boomsma van het Vogelhospitaal vertelt over de vogels, hun hospitaal en hun plannen. Verder hebben we informatie vanuit de Dierenambulance in Noord en anderen. In de talkshow van oktober komen de ratten voorbij.

Gelukkig zijn er weer diverse leuke activiteiten herstart in Noord. Uw razende reporter was zondag 5 september bij ‘Gluren bij de Buren’, het culturele kleinschalige festival, dit keer in tuinen in Noord. Met de coördinator Ralf  Leemeijer blikken we terug en kijken we verder. 4 september was het tegelwippen geblazen in Noord, tegels eruit en planten erin op diverse plekken. Hoe is het gegaan? De Cronjestraat beleefde sinds tijden weer haar jaarmarkt op 29 augustus en daar had Noord zin in. ‘Hoera we mogen weer bewegen’, is het motto bij veel sportverenigingen.

Verder weer allerlei nieuws uit Noord  en diverse uitjes-tips. In onze Boeken uit Noord-rubriek vertelt Anneke Lissenberg van de Kennemer boekhandel  over Verhalen van de Ripperdakazerne van Victor Frederik, Sneu Karma van Joost Pollmann en Het Spaarne Stroomt van Stefan de Groot.

Ter afsluiting weer een mooi en toepasselijk verhaal uit het leven gegrepen van verhalenverteller Henny Hofsté.

Elke eerste maandagavond van de maand hoor je dat Haarlem-Noord Leeft, met allerlei nieuws en muziek. Makers: Marcel Smeenk  buurtwerker van DOCK-welzijn en Arno van der Vuurst van Verhalenhuis Haarlem. Met de ene maand een Sport-in-Noord-rubriek en de andere maand de boeken-uit-Noord-rubriek.                                                                             De live-talkshow is tussen 19.00 en 21.00 uur te beluisteren op Haarlem105, via de radio op FM 89,9, met visual radio op hun website haarlem105.nl of via Haarlem105 TV op KPN kanaal 1323 of Ziggo.

Uitzending gemist

U kunt de interviews uit de Haarlem Leeft! – Nieuw in Noord uitzendingen terugluisteren op haarlem105.nl bij ‘gemist’, of op de Facebook en Soundcloud pagina van Haarlem105.

—————————————————————————————————————–Marcel Smeenk, DOCK Noord                                                                                                                                        En Arno van der Vuurst van het Verhalenhuis.

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem