Persbericht 2021-11-23: Hart voor Talent in de regio

Hart voor Talent in de regio!

 Het is geen gemakkelijk jaar geweest voor jongeren die graag creatief bezig zijn.  Lessen zijn niet doorgegaan en ook op school zijn veel creatieve lessen uitgevallen.  De GGD publiceerde onlangs een onderzoek waaruit blijkt dat eenzaamheid en depressieve gevoelens enorm zijn toegenomen onder jongeren. Kunst en cultuur kunnen een uitweg bieden en jongeren weer nieuwe , positieve, energie geven.  Voor Hart was dit de aanleiding om een tweejarig project op te tuigen dat gericht is op het bieden van kansen aan jongeren die weer aan de slag willen met hun talent.

Het project Hart voor Talent bestaat uit 3 kansen voor creatieve jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Alle jongeren uit de regio Zuid Kennemerland, de IJmond en de Haarlemmermeer kunnen meedoen.

Het eerste onderdeel is Your Talent Boost. Bedoelt voor jongeren die graag een flinke stap vooruit willen zetten met hun creatief talent, wat voor talent dat dan ook is. Jongeren die meedoen aan dit project ontvangen een budget van € 1.000. Dit kunnen zij besteden aan extra lessen, masterclasses en workshops van kunstvakdocenten die zij zelf, of met behulp van een coach uitkiezen. Om mee te kunnen doen is motivatie belangrijk, daarom vragen we hen een brief of filmpje in te sturen voor 1 januari 2022.

Het tweede onderdeel is Young Orchestra Haarlem, afgekort YO Haarlem! Een te gek nieuw orkest voor jongeren die de overstap maken van de basisschool naar de middelbare school. Onder begeleiding van diverse dirigenten wordt samengespeeld.  De jonge muzikanten studeren verschillende muziekstukken in die gezamenlijk worden gekozen. Plezier in samenspelen staat voorop!

Tot slot is er Urban Talent on Stage. De kans voor jonge urban talenten om extra lessen te volgen en vooral veel op het podium te staan. Urban talent mag de komende jaren een stuk zichtbaarder worden in de stad. Daarom nodigen we alle jongeren uit om mee te doen! Ook voor deze jongeren geldt dat de motivatie belangrijker is dan het niveau.

Dit project is tot stand gekomen met hulp van het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Rabobank Stimulerings Fonds, de Ruigrok Stichting, het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur, het Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord Holland, de Provincie Noord-Holland en het Haarlems Muziekfonds.

Aanmelden kan via: www.hart-voortalent.nl

 

Hart-haarlem.nl

Kleine Houtweg 18 | 2012 CH Haarlem

Wij hebben Hart voor Duurzaamheid,

houd correspondentie digitaal

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem