PERSBERICHT 2021-12-01: Start 75e editie HIT

Start 75e editie HIT

Woensdag 1 december gaat de 75e editie van het HIT (Haarlems Interscholair Toernooi) van start! Leerlingen van zo’n 10 deelnemende HIT scholen kunnen zich nú inschrijven voor de disciplines Dans, Theater, Muziek, Spoken Word, Beeldende Kunsten, Fashion en Beeld en Geluid. Ze krijgen de kans om hun talenten te ontwikkelen door middel van o.a. inspirerende masterclasses en worden begeleid door ervaren coaches. Tijdens de finales in april 2022 mogen ze hun kunsten presenteren aan het publiek op een van Haarlems grote podia.

Het HIT, een programma voor middelbare scholieren, is sinds 1947 een begrip in de regio Zuid-Kennemerland. Al heel wat jongeren hebben het plezier ervaren van meedoen, talent ontwikkelen en vooral het ontmoeten van jongeren uit de regio met dezelfde passie. Juist in deze tijd is dit voor de deelnemers van onschatbare waarde. Ze kunnen sociaal hun hart ophalen. Dit zorgt voor minder eenzaamheid en meer creativiteit. Samen met kunstvakdocenten van de deelnemende scholen maakt Hart er voor de leerlingen deze 75e editie een extra groot feest van.

De deelnemers krijgen in maart drie masterclasses binnen hun eigen discipline. Tijdens deze middagen ontmoeten ze elkaar en hun coaches. Dit zijn per discipline een ervaren professional én een professional in opleiding. Deze bieden tips & tricks, inspiratie en een goed netwerk. De jongeren werken toe naar de finales in april 2022. In Patronaat, de Schuur en bij Hart kunnen ze hun talent zichtbaar maken aan het grote publiek. Tijdens de finales worden per discipline prijzen uitgereikt. De winnaars maken kans op eeuwige roem, optredens/expositiemogelijkheden en een geldbedrag om hun talent verder te ontwikkelen. De coaches bepalen wie de winnaars zijn en zorgen vooral dat iedere deelnemer een stap heeft gemaakt in de ontwikkeling van diens talent.

Het HIT wordt grotendeels gefinancieerd door de gemeente Haarlem en sinds 2011 door Hart, in samenwerking met scholen in het voortgezet onderwijs, georganiseerd.

Inschrijven kan tot 1 maart 2022 via www.hit-haarlem.nl.

Bijlage:

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem