Persbericht 2022-07-13: Hart heeft kwaliteit op orde!

Hart heeft kwaliteit op orde!

Hart heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Hart scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Hart de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Marijke Licher, directeur: “In 2021 heeft het team van Hart een nieuw beleidsplan ontwikkeld voor 2022-2024. Vanuit gedeelde ambities met de gemeente Haarlem richten we ons de komende periode nog meer op kansengelijkheid, cultuur in de wijk en duurzaam partnerschap. Het is fijn dat de benadering van Hart zo wordt gewaardeerd. Wij danken hiervoor de auditoren van CBCT en partners die onze activiteiten mede mogelijk maken.”

Volgens de auditor van CBCT: “Dat Hart van maatschappelijk belang is in Haarlem en omstreken wordt door vele partners onderkend en bevestigd. Ook de auditoren maken uit de documenten en de gesprekken op dat Hart een belangrijke rol speelt binnen het onderwijs en het maatschappelijk domein.”

Stichting Hart is het centrum voor cultuureducatie en -participatie in Haarlem en omstreken. De organisatie is met ingang van 2022 onderdeel van de culturele basisinfrastructuur (BIS) in Haarlem en zet zich in voor cultuur in school, cultuur in de wijk en talentontwikkeling. Als kennispartner, organisator en aanjager maakt Hart kunst en cultuur bereikbaarder en vanzelfsprekender voor iedereen.

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

20220713 Hart heeft kwaliteit op orde

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem