Persbericht 2023-02-02: Muzieksessies voor muziekliefhebbers met een (psychische) kwetsbaarheid

Slacht-kracht
Voor muziekliefhebbers met een (psychische) kwetsbaarheid

 Vanaf donderdag 9 maart starten er muzieksessies voor mensen met een (psychische) kwetsbaarheid in het Slachthuis in Haarlem Oost. Een ervaren muziekcoach begeleidt de sessies waarbij deelnemers naar een muzikale afsluiting toewerken. De focus gaat uit naar de muzikale ontwikkeling, maar tegelijkertijd wordt er op een ontspannen manier gewerkt aan de sociale en persoonlijke ontwikkeling.

Onder leiding van muziekcoach Niek Stronks gaan de deelnemers improviseren en samenspelen, oftewel muziek maken! Er wordt gebruik gemaakt van stem, muziekinstrumenten en het lijf om samen ritmes en melodieën te creëren. Zo ontstaat geleidelijk aan geheel nieuwe muziek! Het maakt niet uit of je wel of geen muzikale ervaring hebt. Iedereen is welkom om mee te doen. De Slacht-kracht sessies bestaan uit twaalf bijeenkomsten van drie uur op de donderdagmiddag in het Slachthuis.

Popcentrum Slachthuis is dé makersplek in Haarlem voor muzikanten. Naast de muziekcoach is er tijdens de sessies ook een begeleider vanuit Roads aanwezig. De afgelopen maanden vond al een aantal introductielessen plaats in de Haarlemse wijken. Er is nog plek om mee te doen. Deelname is gratis na een intakegesprek met de begeleider van Roads. Meer informatie en aanmelden via: https://hart-haarlem.nl/slacht-kracht.

De lessen worden georganiseerd door Roads en Hart. Roads richt zich op de re-integratie van mensen met psychiatrische problematiek. Hart zet zich in om culturele en creatieve ontwikkeling mogelijk te maken voor alle inwoners van de regio Zuid-Kennemerland. Het project is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Gemeente Haarlem.

Persbericht Slacht-kracht

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem