PERSBERICHT Hart 2022-01-10: Hart voor Talent van start!

Hart voor Talent van start!

Deze maand gaat Hart voor Talent van start! Diverse jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar uit de regio Zuid-Kennemerland hebben gehoor gegeven aan de oproep die Hart in het najaar plaatste. Zij krijgen de kans om serieus aan de slag te gaan met hun talent en mensen met dezelfde passie te ontmoeten. Bijvoorbeeld op het gebied van dans, theater, muziek en beeldende kunst. Zo zorgt het project met nieuwe, positieve, energie voor talentontwikkeling én het tegengaan van eenzaamheid in het kader van COVID-19. Een mooie start van het nieuwe jaar!

 

Het tweejarige project Hart voor Talent heeft drie pijlers: Your Talent Boost, YO Haarlem en Urban Talent on Stage. Your Talent Boost is bedoeld voor jongeren die graag een flinke stap vooruitzetten met hun creatief talent. Zij ontvangen een persoonlijk budget van € 1.000. Dit kunnen ze besteden aan lessen, masterclasses en/of workshops van kunstvakdocente die zij zelf, of met behulp van een coach, uitkiezen. YO Haarlem (Young Orchestra Haarlem) is een nieuw orkest voor jongeren die de overstap maken van de basisschool naar de middelbare school. Zij gaan wekelijks met leeftijdsgenoten samenspelen in Haarlem Noord (dirigent: Rodney Calis) of Schalkwijk (dirigent: Misha Sporck). De muziek kiezen ze zelf rondom thema’s als Filmmuziek, Pop & Poetry, Jazz & World of Rap. Deelnemers aan Urban Talent on Stage krijgen de kans om lessen te volgen en vooral veel podiumervaring op te doen. Door het delen van hun passie met het publiek wordt het talent in de regio Zuid-Kennemerland meer zichtbaar.

Het is nog mogelijk om je aan te melden voor YO Haarlem! Dit kan t/m maandag 31 januari via www.yohaarlem.nl. Deelname is gratis. In Haarlem Noord wordt op donderdag van 18.45 tot 19.30 samengespeeld in het Verhalenhuis (Van Egmondstraat 7) en in Schalkwijk op dinsdag van 18.45 tot 19.30 in de Wereldmuziekschool (Plaza Centrum Schalkwijk). Afhankelijk van de coronamaatregelen gaan de repetities in februari van start.

Voor ‘Your Talent Boost’ en ‘Urban Talent on Stage’ is het maximumaantal deelnemers bereikt.

Hart voor talent wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Rabobank Stimuleringsfonds, de Ruigrok Stichting, het Jeugdfonds voor Sport en Cultuur, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, de Provincie Noord-Holland en het Haarlems Muziekfonds.

www.hart-voortalent.nl

 

Hart-haarlem.nl

Kleine Houtweg 18 | 2012 CH Haarlem

Wij hebben Hart voor Duurzaamheid,

houd correspondentie digitaal

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem