Persbericht Hart voor Duurzaamheid 2021-06-18: Leerlingen wijkorkesten Haarlem-Noord en Boerhaavewijk sluiten het jaar feestelijk af

Leerlingen wijkorkesten Haarlem-Noord en Boerhaavewijk sluiten het jaar feestelijk af

 Maandag 21 en dinsdag 22 juni spelen leerlingen van de wijkorkesten Haarlem-Noord en Boerhaavewijk samen op het schoolplein van de Liduina Timor en Dumontschool. Een feestelijke gebeurtenis na een coronaperiode met online lessen. De repetities worden georganiseerd door Hart en zijn in verband met COVID-19 besloten.

De wijkorkesten bestaan in totaal uit zo’n 50 jonge muzikanten die de afgelopen periode wekelijks in kleine groepjes online of privé muziekles hebben kregen. Hiervoor verstrekte Hart iedere deelnemer een instrument om thuis te kunnen oefenen en meedoen aan de naschoolse lessen. Nu de versoepelingen het toelaten, is het gelukkig mogelijk om weer samen muziek te maken en de lessenreeks feestelijk af te sluiten.

Ieder kind een instrument

Het wijkorkest is onderdeel van het project ‘Ieder Kind een Instrument’. Dit project van Hart bestaat uit tien lessen op een instrument onder schooltijd. Aanvullend kunnen kinderen zich inschrijven voor naschoolse muzieklessen op school en het wijkorkest. Hart organiseert dit project sinds 2013 op negen scholen in Haarlem, in samenwerking met School in de Wijk. Doel is zoveel mogelijk kinderen de kans te bieden een instrument te leren bespelen en te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Haarlem, School in de Wijk, het Rabobank Stimuleringsfonds, het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Nolte Stichting.

Noot voor de redactie

Pers is van harte welkom om onderstaande activiteiten bij te wonen: Er is gelegenheid voor interviews met muziekdocenten en/of jonge muzikanten. Aanmelden kan bij Anneke Heijne.

Datum, tijd en locaties (Haarlem)

MA 21 juni | 15.30 – 16.30 | Schoolplein Dumontschool (Niels Finsenstraat 35)

DI 22 juni | 15.30 – 16.30 | Schoolplein Liduina Timor (Timorstraat 17)

 

Contact

Anneke Heijne | Coördinator MuziekLab

AHeijne@hart-haarlem.nl | T 023 – 553 0417

 

https://www.hart-haarlem.nl/

Kleine Houtweg 18 | 2012 CH Haarlem

Wij hebben Hart voor Duurzaamheid,

houd correspondentie digitaal

 

20210618 Wijkorkesten Haarlem-Noord en Boerhaavewijk sluiten het jaar feestelijk af

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem