Persbericht HIT-Haarlem 2023-11-08: Nieuw – HIT Film

Hart
Hét centrum voor kunst, kennis en cultuur

Haarlem, woensdag 8 november 2023

Jonge Haarlemse filmtalenten krijgen kans om zich te ontwikkelen tijdens HIT

Leerlingen van middelbare scholen in Haarlem kunnen zich weer aanmelden voor talentenprogramma HIT dat komend jaar de 77e editie beleeft. Naast theater, dans, muziek, beeldende kunst en spoken word, staat dit jaar de nieuwe discipline ‘film’ op het programma.

HIT Film
Hart en de Schuur slaan de handen ineen om jongeren met filmtalent te ondersteunen in hun ontwikkeling. Daarnaast krijgen zij een podium om hun werk te tonen. Eske Scheele, projectleider van het HIT, is trots om in 2024 het bestaande pakket disciplines uit te breiden met de discipline film. “In de belevingswereld van jongeren speelt video een steeds grotere rol. Ook wordt filmeducatie steeds meer verankerd in het curriculum op middelbare scholen. Met HIT geven we jongeren de vrijheid om hun eigen verhaal te vertellen op een manier die goed bij hen past en daarbij mag film dus zeker niet ontbreken.Om middelbare scholieren te enthousiasmeren en om de nieuwe discipline te vieren, krijgen alle deelnemende scholen dit najaar een filmworkshop cadeau.

Programma HIT 2024

Op de website hit-haarlem.nl kunnen leerlingen van deelnemende scholen zich vanaf donderdag 9 november aanmelden voor een van de zes disciplines. In het voorjaar van 2024 gaat het traject van start. Onder begeleiding van coaches, bestaande uit professionals en studenten uit het vak, gaan deelnemers aan de slag met hun talent. Deze coaches bieden de talenten een netwerk en masterclasses vol tips, tricks en inspiratie.

Aan het eind van het ontwikkeltraject organiseert Hart 3 podiumavonden en een expositie, waar de deelnemers hun acts en kunstwerken presenteren. De HIT expositie en podiumavonden vinden plaats in de week van 4 maart 2024 op diverse Haarlemse podia. De data en locaties worden later bekend gemaakt.

 Over HIT
Het HIT (sinds 1947) is een talentonwikkelingsprogramma voor middelbare scholieren uit Zuid-Kennemerland en wordt grotendeels gefinancierd door de gemeente Haarlem. De organisatie is sinds 2011 in handen van Hart. Jongeren kunnen gratis met HIT meedoen in een van de zes culturele disciplines muziek, dans, spoken word, theater, beeldende kunst en film. Onder begeleiding van een coach werken zij aan een act of kunstwerk. Het traject wordt afgesloten met podiumavonden en een expositie waarbij iedere deelnemer een eindproduct presenteert. Tot 2023 werden er prijzen uitgereikt, maar tegenwoordig ligt de nadruk op de ontwikkeling die de deelnemers doormaken en de inspirerende ontmoetingen die ze met elkaar hebben.

Bijlage: Eén (1)

20231108 Persbericht – Stichting Hart – Nieuw HIT Film

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem