Spaarnelanden 2017-10-12: Verwijderen Bladafval Spaarnelanden

By 12 oktober 2017 2017 No Comments

Beste Wijkraden,

Hierbij de informatie over het verwijderen van Bladafval.

Verwijderen van herfstbladeren weer gestart

Het is herfst en de bladeren vallen van de bomen. Dit kan overlast geven of voor onveilige (verkeers)situaties zorgen. Daarom verwijdert Spaarnelanden, in opdracht van de gemeente Haarlem, in het najaar gevallen blad in de openbare ruimte met behulp van veegwagens en bladblazers. Bij het opruimen van bladafval ligt de prioriteit bij de veiligheid. Hoofdwegen en hoofdfietspaden worden als eerste bladvrij gemaakt.

Wat kunt u zelf doen?

Omdat de bladeren vaak in korte tijd vallen, lukt het niet om overal tegelijk het blad op te ruimen. U kunt een handje helpen door zelf bladeren van de straat te verwijderen. Het blad kunt u kwijt in uw gft- container of inleveren op het Milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 in Haarlem dat is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 15:30 uur en elke dinsdag van 8:00 tot 20:00 uur.

Bladkorven worden niet geplaatst uit het oogpunt van kostenbesparing en omdat er niet voldoende korven beschikbaar zijn.


Maak een melding!

Bewoners kunnen een melding maken van bladafval bij de gemeente Haarlem via de gemeentelijke website of 14023. Meldingen worden binnen 6 werkdagen afgehandeld. Meldingen van onveilige situaties door bladeren, wanneer het wegdek bijvoorbeeld te glad wordt of wanneer goten overstromen door verstopping van bladeren, krijgen voorrang.

Een goede voedingsbodem

Wist u dat het beter is om gevallen blad in tuin en groenstroken te laten liggen? Het blad fungeert als winterdek voor de planten en zorgt voor een natuurlijke bescherming van de planten. Het is tevens een schuil- en nestelplek voor insecten, egels en vogels en vormt een goede voedingsbodem voor uw tuin door een natuurlijk composteringsproces. Om die reden verwijdert Spaarnelanden blad vooral op doorgaande wegen en minder uit perken en groenstroken.

Met vriendelijke groet,

Marieke van der Kaa en Nicolette True

Relatiemanager

 

Minckelersweg 40
2031 EM HAARLEM
Postbus 1041
2001 BA HAARLEM
T: 023-7517228

M: 06-46215407
E: mvdkaa@spaarnelanden.nl
W: www.spaarnelanden.nl

 

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem