Stichting Stadsgarage : Nieuws van Stichting Stadsgarage

By 27 juli 2020 2020 No Comments

Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem, coaching sociaal ondernemers, update mantelzorgtraject Schalkwijk en meer nieuws van Stichting Stadsgarage.

Geen zoom, maar zomer

Na maanden van zoomen, voelde het als een déjà vu. Het is zomer en ik praat met mensen in een ruimte; in plaats van mensen op een scherm. Had ik dit al eens eerder meegemaakt? Voor het eerst in lange tijd brainstormen we weer met mensen van vlees en bloed in het Seinwezen. Het gaat over één van de eerste activiteiten die we met het nieuwe Actieprogramma Impact Ondernemen gaan opzetten: het online inkoop platform. Gericht op professionele inkopers op zoek naar aanbieders van diensten en producten met maatschappelijke impact. Daar hebben we hele goeie van in de regio.

Hoe kunnen we die nog beter voor het voetlicht brengen. Wat is daar voor nodig. Idee na idee borrelt op. Ondertussen heb ik uitzicht op passerende treinen, kenmerkend voor het uitzicht vanaf het Seinwezen. Alles lijkt weer als voorheen. Nou ja… we zitten op anderhalve meter in een grotendeels lege ruimte, schudden geen handen en hebben het eigenlijk meer over de impact van Corona dan over impact ondernemen. Maar een kniesoor die daar op let. Het is zomer. Een beetje.

– André Brasser

– O –

Cocreatie voor de mantelzorg

Wie kan er nu beter aangeven waar je als ouder met een kind met een beperking tegen aanloopt dan die ouders zelf? Als ervaringsdeskundigen kunnen zij ook aangeven wat werkt en wat niet. Vanuit die gedachte brengt Studio Cocreatie, onderdeel van Ground8, in samenwerking met de Stadsgarage deze mensen bij elkaar samen met creatieven, ondernemers en professionals uit de zorg. En wat blijkt? Sociaal ondernemerschap kan een belangrijk onderdeel van de oplossing bieden.
– O –

Corona Coachingstraject Sociaal Ondernemers
Samen met het Ondernemersklankbord (OKB), heeft de Stadsgarage het initiatief genomen om sociaal ondernemers een gratis coachingstraject aan te bieden om hen de huidige crisis door te helpen. In het klankbordtraject word je gedurende 6 maanden persoonlijk begeleid door een OKB-adviseur uit de regio.

Corona Coachingstraject Sociaal Ondernemers

– O –

Haarlem presenteert Actieprogramma Impact Ondernemen 2020-2024

Steeds meer ondernemers willen middels economische activiteiten in de stad bijdragen aan het aanpakken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De gemeente Haarlem wil hen daarin faciliteren en presenteert daarom het Actieprogramma Impact Ondernemen 2020-2024. Daarin werken de gemeente, de Stadsgarage en partijen in de stad samen om Haarlemse bedrijven te ondersteunen in hun streven om inclusiviteit, duurzaamheid en leefbaarheid in de stad te versterken.
– O –

Samen sterker, oké, maar hoe?
In de regio liggen elf collectieve zonnestroomdaken, er is een initiatief voor wijkwarmte opwekking en er zijn plannen voor meer gezamenlijke duurzame opwek. De bewonersgroepen en energiecoöperaties die daar achter zitten, drijven op de inzet van vrijwilligers. Dat is cruciaal om de energietransitie te laten slagen. Samen met de Hogeschool Leiden en partners Kennemer Kracht en gemeente Haarlem is de Stadsgarage gestart om die vrijwilligers meer samen te laten optrekken.

Empower de regio

– O –

Uit het veld

Subsidie kleinschalige activiteiten Circulaire Economie Noord-Holland 2020

De provincie Noord-Holland heeft de Uitvoeringsregeling subsidie kleinschalige activiteiten circulaire economie Noord-Holland 2020 gepubliceerd. Het doel is het stimuleren van kleinschalige activiteiten ter bevordering van de circulaire economie in Noord-Holland. Stichtingen en verenigingen die de bevordering van de circulaire economie als doelstelling hebben of dit aantoonbaar als feitelijk werkterrein hebben, komen in aanmerking voor de subsidie. Lees hier meer.

 

SEWF Digital | 21-25 september 2020

Het Social Enterprise World Forum (SEWF) goes digital! Het grootste wereldwijde social enterprise evenement vindt dit jaar online plaats en iedereen kan er bij zijn van 21-25 september. Het programma bestaat uit keynotes, panels en workshops vanuit drie verschillende tijdzones. Met live Q&A, online netwerkmomenten en extra events georganiseerd door partners. Lees hier meer.

 

Kabinet kiest voor BVm en meer stimuleringsregelingen

Op 10 juli heeft het kabinet bekend gemaakt dat het juridische erkenning voor sociale ondernemingen introduceert. Met deze BVm geeft het kabinet invulling aan haar ambitie uit het regeerakkoord voor “passende regels en meer ruimte voor ondernemingen met sociale of maatschappelijke doelen”. Een belangrijke stap voor sociaal ondernemen in Nederland! Lees hier het artikel van Social Enterprise NL.

– O –

Reacties zijn welkom op info@stichtingstadsgarage.nl

Stichting Stadsgarage
Een initiatief van het Seinwezen
Kinderhuissingel 1H
2013 AS Haarlem

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem