VSBfonds lanceert nieuwe website voor Buurtinitiatieven

By 22 januari 2021 2021 No Comments

VSBfonds lanceert nieuwe website voor Buurtinitiatieven

De website helpt initiatiefnemers bij het doen van een aanvraag voor buurtinitiatieven. Omdat stichtingen en verenigingen het vaak nog lastig vinden om de weg naar een vermogensfonds te vinden voor financiering, is betrokkenbuurten.nl gelanceerd.

Bij het starten van een buurtinitiatief is soms geld nodig. En bij het doorgroeien van je initiatief komen allerlei andere zaken kijken. VSBfonds lanceert deze website om je te helpen. We delen voorbeelden van andere buurtmakers om je te inspireren. We helpen je de weg te vinden naar onze collega’s in de regio en bij het aanvragen van een financiële bijdrage. En als er leuke nieuwtjes zijn, dan delen we die graag met je.

Denk je eraan om in jouw buurt iets te gaan doen? Met en voor de buren, gewoon in het dagelijks leven, omdat het anders kan, omdat het zo leuk is of omdat je een buurvrouw wilt helpen die niet zo makkelijk meer meekomt.

Je bent niet alleen. Er zijn steeds meer mensen die met zo’n idee rondlopen. En de vraag is hoe je begint? Soms hoor je over een mooi voorbeeld in een andere plaats, waardoor je een idee krijgt. Of je gaat babbelen met je buren en komt op een idee. Het is ook best even wennen, want buiten de buurt-BBQ kijken we toch al snel naar de gemeente of een instantie. Hoe kan je samen de buurt maken? Benieuwd? Neem dan een kijkje en kom regelmatig terug op ons nieuwe platform betrokkenbuurten.nl voor het laatste nieuws over buurtinitiatieven, inspiratieverhalen, spreekuren en bijeenkomsten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem