Werkgroep Orionzone 2020-02-22: De Orionzone-werkgroep staat in het Haarlemsdagblad op zat. 22 feb 2020

By 22 februari 2020 2020 No Comments

Haarlem, 22 februari 2020

Beste Orionzoners,

Op maandag is er gesproken met Moussa Aynan van JouwHaarlem. Hij heeft ons handvaten gegeven over hoe we ons standpunten nog een keer onder de aandacht kunnen brengen.

Op dinsdag 18 februari, hebben een aantal mensen gesproken in cafe Nes met Hoorne vastgoed. Zij willen een supermarkt en de mensen in de wijk niet. Daar kwam het op neer.

Vervolgens is er op 20 feb een verzoek tot amendement/Motie voor het aanpassen van de ontwikkelvisie verzonden aan alle politieke fracties in Haarlem. Met het verzoek of we die kunnen komen toelichten op maandagavond 24 feb op het stadhuis. Ook is er op 20 feb door Sinnevelt een brief verzonden aan de fractie om het Supermarktplan nu echt helemaal uit de visie te halen.
Vrijdag 21 februari is er gesproken over onze brief met een journalist van het Haarlems Dagblad. Het artikel staat vandaag 22 februari in de krant

Verder wordt er flink gediscussieer op onze Facebookpagina http://bit.ly/facebook-orionzone

Inbreng werkgroep ter vaststelling Ontwikkelvisie Orionzone februari 2020

Brief Verzoek aanpassen tekst supermarkt Orionzone 20feb20

Met vriendelijke groet,

Ernst Blok
Orionzone werkgroep

ook op de betere sociale netwerken bij u in de buurt

http://www.zeekraai.nl

De Orionzone werd op 6 februari j.l.  besproken in de Haarlemse Gemeentedaad.
Er waren maar liefst 21 insprekers naast de 140 mensen die hun zienswijze vorig jaar al hadden ingediend.
Helaas verwachten wij dat de Ontwikkelvisie echter compleet en dus ongewijzigd wordt aangenomen door Burgermeester en Wethouders op 27 februari.

 Mail de politiek!

Bent u persoonlijk lid van de Haarlemse coalitie CDA-PvdA-Groen Links-D66 ( wilt u dan onze Oproep tot wijziging steunen. Mail mij dan even op ernst.blok@zeekraai.nl U krijgt dan van ons een voorbeeldtekst om te versturen naar uw partij. De tekst wordt ook verzonden vanuit de wijkraden naar de lokale politiek en de pers. De Orionzonegroep gaat voor 27 februari met de tekst ook de coalitiepartijen bezoeken voor een toelichting. De tekst kunt u straks ook op onze Facebook-pagina lezen (http://bit.ly/facebook-orionzone )
Gemeente raad https://gemeentebestuur.haarlem.nl/Gemeentebestuur

Planetenlaan/Planetenplein bewoners zet uw handtekening !
Ik roep u op om een papieren petitie op te zetten en om deur-tot-deur alle handtekening van uw buren op te halen. Kom op voor het Beschermd Stadsgezicht. Pleit voor behoud van de huidige indeling van de Planetenlaan ( dus geen groenstrook aan de Zuidzijde en voorkom opheffen van 220 parkeerplaatsen aan de Planetenlaan en – plein! De handtekeningen kunt u op 27 februari op papier aanbieden aan de Wethouder.

Uitzending gemist

De vergadering  in de gemeenteraad  over de Orionzone  op 6 februari staat online:
Spoel even door naar  2 uur 41 minuten :
https://haarlem.notubiz.nl/vergadering/706487/%2006-02-2020?fbclid=IwAR1rcnDSomcePz95LZV7ZrREPBnqtquA1znCuTm3H9Q2JQJZ37jZZelIUKs

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De Krim Haarlem